• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Ολοκλήρωσε με νέα άνοδο 2,8% την καλύτερη εβδομάδα από τις αρχές Οκτωβρίου

    • NewsRoom
    Χρυσός σε ράβδους


    Μετά την υποχώρηση του δολαρίου, την άνοδο του ποσοστού ανεργίας που υποδηλώνει ότι η Fed θα μπορούσε να γίνει λιγότερο επιθετική σε μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων, ο χρυσός  παρουσίασε εκρηκτική άνοδο την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας την καλύτερη εβδομάδα από τις αρχές Οκτωβρίου.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο εκπλήρωσης του Δεκεμβρίου του χρυσού σημείωσε άνοδο 45,60 δολάρια ή 2,8% για να διαμορφωθεί στα 1.676,50 δολάρια ανά ουγγιά.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Οι τιμές του χρυσού εκτινάχθηκαν περισσότερο από 2% την Παρασκευή, καθώς το δολάριο υποχώρησε μετά τα στοιχεία που έδειξαν μια άνοδο του ποσοστού ανεργίας στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο που ενίσχυσαν την αισιοδοξία ότι η Federal Reserve θα είναι λιγότερο επιθετική στις μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων.

    Οι εργοδότες των ΗΠΑ προσέλαβαν περισσότερους εργαζομένους από το αναμενόμενο τον Οκτώβριο, αλλά η αύξηση του ποσοστού ανεργίας στο 3,7% υποδηλώνει κάποια χαλάρωση των συνθηκών της αγοράς εργασίας. Μετά τα στοιχεία, ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 1,6%, καθιστώντας τον χρυσό σε τιμή δολαρίου πιο ελκυστικό για τους ξένους αγοραστές.

    Την Τετάρτη, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης και ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ είπε ότι ήταν «πολύ πρόωρο» να σκεφτεί κανείς για παύση και ότι η κορύφωση των επιτοκίων θα ήταν πιθανότατα υψηλότερη από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: Jumbo, Πειραιώς και Alpha ανέβασαν την αγορά, μόλις 1,2% απώλειες το 2022 για τον δείκτη – Ξύπνησε και η μετοχή του… Φουρλή!

    Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street – Με άνοδο 2% ξεκίνησαν οι βασικοί δείκτες

    Axia: Το τρίτο τρίμηνο των ελληνικών τραπεζών θα είναι «ευχάριστο» για τους επενδυτές



    ΣΧΟΛΙΑ