• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Ήπια άνοδος 0,2% για το πολύτιμο μέταλλο μετά την άνοδο της στερλίνας

    • NewsRoom
    Χρυσός σε ράβδους


    Ανοδικά έκλεισε το πιο ενεργό συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού την Πέμπτη, βρίσκοντας στήριγμα στην υποχώρηση του δολαρίου.

    Η παραίτηση της Λιζ Τρας από στην πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά την χαοτική οικονομική πολιτική της που προκάλεσε ισχυρές πιέσεις στην βρετανική οικονομία, έδωσε ώθηση στην στερλίνα η οποία ενισχύθηκε κατά 0,7% έναντι του δολαρίου. Παράλληλα ανοδικά κινήθηκε και το ευρώ, ενόψει και της επικείμενης ανόδου των βασικών επιτοκίων από την ΕΚΤ την ερχόμενη εβδομάδα.

    Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός ευνοήθηκε, με το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου να κλείνει με άνοδο 2,6 δολάρια ή 0,2%, στα 1.636,8 δολάρια η ουγγιά.

    Η άνοδος του χρυσού θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη, αν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων στις ΗΠΑ δεν συνέχιζαν να αυξάνονται, με αυτή του 10ετους τίτλου να κινείται στο 4,17%. Ένα εμφανές δείγμα της ανησυχίας για τις πιθανές επιπτώσεις των κινήσεων των κεντρικών τραπεζών στην παγκόσμια οικονομία.

    Διαβάστε επίσης:

    Άνοδος στις Ευρωαγορές στους ρυθμούς της παραίτησης της Λιζ Τρας

    Wall Street: Επαναφορά σε θετικό έδαφος με βοήθεια από τα εταιρικά αποτελέσματα – Παραμένει στα ύψη η απόδοση του 10ετούς ομολόγου



    ΣΧΟΛΙΑ