• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Άνοδο 0,5% έφερε η νέα πτώση της απόδοσης των αμερικανικών ομολόγων

    • NewsRoom
    Χρυσός σε ράβδους


    Με ήπια κέρδη έκλεισε την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης ο χρυσός, βρίσκοντας στήριξη στη νέα υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων.

    Οι επενδυτές στρέφονται προς το χρυσό, ο οποίος γίνεται ξανά πιο «λαμπερός», αφού οι αγορές εκτιμούν πλέον πως οι κεντρικές τράπεζες θα σταματήσουν την περιοριστική τους πολιτική, κάτι που θα οδηγήσει κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη  χρονιά σε μείωση των επιτοκίων και άρα μικρότερες αποδόσεις για τα ομόλογα.

    Ήδη, το 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ είδε την απόδοσή του την Τετάρτη να υποχωρεί στο επίπεδο του 4,11%, σε χαμηλό τριών μηνών. Μάλιστα, οι επενδυτές στην αγορά του χρυσού αναμένουν την επόμενη έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ την Παρασκευή, προκειμένου να λάβουν περισσότερες ενδείξεις για το πόσο σύντομα η FED θα μπορούσε να τερματίσει την αυστηρή της πολιτική.

    Οι traders τιμολογούν με περίπου 60% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων μέχρι τον Μάρτιο του επόμενου έτους, σύμφωνα με το FedWatch Tool της CME

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο παράδοσης Φεβρουαρίου του χρυσού σημείωσε άνοδο κατά 0,5% για να διαμορφωθεί στα 2047,9 δολάρια η ουγγιά, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Διαβάστε επίσης

    Time: Ο Σαμ Άλτμαν είναι ο CEO της χρονιάς για το 2023

    Ανοδικά οι ευρωαγορές και νέο ιστορικό υψηλό για τον DAX

    Μαδούρο: Έτοιμος να εισβάλει και να προσαρτήσει τη μισή Γουιάνα



    ΣΧΟΛΙΑ