• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Άλμα 1% χάρη στην άνοδο των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας

    • NewsRoom
    Χρυσός σε ράβδους


    Ανοδικά κινήθηκαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού την Πέμπτη, ανακτώντας μεγάλο μέρος από τις απώλειες της Τετάρτης.

    Το πολύτιμο μέταλλο βρήκε υποστήριξη από την αδυναμία του δολαρίου ΗΠΑ μετά τα στοιχεία των ΗΠΑ που δείχνουν εβδομαδιαία αύξηση του αριθμού των ατόμων που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας σε υψηλό σχεδόν δύο ετών.

    Ειδικότερα, οι αιτήσεις έναρξης καταβολής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 28.000 στις 261.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 3 Ιουνίου, ανέφερε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας. Η αύξηση των αιτήσεων ανεργίας βοηθά στην υποστήριξη της πιθανότητας η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να μην αυξήσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση πολιτικής της την επόμενη εβδομάδα.

    Ο δείκτης ICE δολαρίου ΗΠΑ υποχώρησε κατά 076% στις 103,35 μονάδες μετά τα στοιχεία, αυξάνοντας την απήχηση του χρυσού σε δολάρια.

    Έτσι το συμβόλαιο χρυσού  για παράδοση Αυγούστου σημείωσε άνοδο 20,20 δολ., ή 1%, για να διαμορφωθεί στα 1.978,60 δολ. η ουγγιά,  μετά την απώλεια 1,2% την Τετάρτη.

    Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασημί Ιουλίου σκαρφάλωσε κατά 82 σεντς, ή +3,5%, στα 24,35 δολάρια η ουγγιά,  η πλατίνα Ιουλίου υποχώρησε 1% στα 1.013,90 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου έχασε 2,1% στα 1.358,30 δολάρια η ουγγιά.

    Τέλος το συμβόλαιο Ιουλίου του χαλκού αυξήθηκε κατά 1% στα 3,80 δολάρια η λίβρα.

    Διαβάστε επίσης

    Σε νέο χαμηλό έτους το περιθώριο των ελληνικών ομολόγων

    Φωκίων Καραβίας (Eurobank): Δάνεια €2 δισ. σε τουριστικές επιχειρήσεις

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ): «Μεγάλη στήριξη της Εθνικής Τράπεζας στις ΜμΕ»

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ