• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Βιοχάλκο, Coca Cola και τράπεζες γυρίζουν την αγορά

    Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Εν αναμονή του MSCI την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) και ο γενικός δείκτης γυρίζει στο κόκκινο και μάλιστα με… ένταση, σχεδόν δύο ώρες μετά το άνοιγμα της αγοράς. Κι αυτό, τη στιγμή που οι ευρωπαϊκές αγορές ενισχύονται με επαναφορά του γερμανικού δείκτη Dax πάνω από τις 16.000 μονάδες.

    Χωρίς βάθος η αγορά, με συναλλαγές, κάτι παραπάνω από 16 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,6 εκατ. είναι πακέτα.

    Στα όρια των 1.307 μονάδων, με την αγορά να μην έχει ξεκινήσει ενθαρρυντικά τον Αύγουστο και τους επενδυτές να σπεύδουν με την πρώτη ευκαιρία, που δεν είναι άλλη από την ενεργή συμμετοχή των ξένων, να αποκομίσουν ρευστότητα.

    Οι αναλυτές πάντως, εμφανίζονται καθησυχαστικοί, ότι μέχρι τις 1.275 μονάδες η αγορά διατηρεί το θετικό μομέντουμ.

    Μεγάλες πιέσεις σε Coca Cola ΕΕΕ 0,46% 30,50 και Βιοχάλκο και από… κοντά ακολουθούν στο κόκκινο, ΕΤΕ, Eurobank και Πειραιώς.

    Κρατάει στα 12,78 η Aegean ΑΡΑΙΓ 0,95% 12,72 και στα 36,74 ο Μυτιληναίος.

    Στα 26,40 ελαφρώς ανοδικά και άμυνα από το Jumbo.

    Στο call προς τους αναλυτές, που έκανε η διοίκηση της Coca Cola ΕΕΕ 0,46% 30,50 δεν άρεσε ότι δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις επιπτώσεις στις μονάδες στην Ανατολική Ευρώπη, Ρωσία και Ουκρανία.

    Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Alpha οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η διοίκηση χθες είπε στην τηλεδιάσκεψη πως περιμένει καθαρά έσοδα από τόκους πάνω από 1,7 δισ. ευρώ ενώ στόχος είναι να δώσει μέρισμα το 20% των κερδών του 2023.

    Η Optima Bank εκτιμά πως το μέρισμα θα είναι περίπου 0,058 ευρώ ανά μετοχή, αρκετά πάνω από την εκτίμησή της που είναι στα 0,041 ευρώ και επαναδιατυπωνει τη σύσταση αγοράς με την τιμή στόχο των 1,83 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Πώς οι ξένοι φόρτωσαν με χαρτιά τους Έλληνες επενδυτές τον Ιούλιο – Άνοδος 187% στο άνοιγμα νέων κωδικών!



    ΣΧΟΛΙΑ