• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Τσακίζει το κλίμα, στα όρια των 1.300 μονάδων ο δείκτης

    Χρηματιστήριο


    Πάνω από 150 χιλιάδες κομμάτια έχουν αλλάξει χέρια με το καλημέρα στην Τράπεζα Πειραιώς με τη μετοχή, η μόνη από τις τράπεζες που ενισχύεται 1,5%, επανερχόμενη στα 3,51 ευρώ.

    Τελικά, η ετυμηγορία του MSCI ήταν η είσοδος της Πειραιώς και η αποχώρηση της Τέρνα Ενεργειακή, η οποία μετατίθεται στον small cap του MSCI.

    Ιδιαίτερα χαμηλών τόνων η προτελευταία συνεδρίαση πριν από την κομβική αργία του Δεκαπενταύγουστου, η σημερινή στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, καθώς απαιτείται προσπάθεια για την συσσώρευση μεταξύ των 1.300 – 1.319 μονάδων.

    Ξαφνικά η αγορά δείχνει να χάνει τη λάμψη της, αν και γεγονός είναι, σύμφωνα με τους αναλυτές, ότι όσο ο δείκτης διατηρείται πάνω από τις 1.275 μονάδες, τόσο διατηρεί την επαφή με τις 1350 μονάδες.

    Κατάλληλες στηρίξεις στην αγορά από την Mytilineos, τη Jumbo ΜΠΕΛΑ -0,14% 29,18 τη Μότορ Όιλ, τον ΟΠΑΠ, που αν και με κέρδη μικρότερα του 1%, δίνουν την εικόνα προσέλκυσης επενδυτών σε σταθερές τιμές.

    Πιέσεις σε Τιτάν, Βιοχάλκο 1,8%, ΔΕΗ 1,17%, Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ -1,43% 7,56 0,98%, Eurobank 0,63%.

    Στα 6 εκατ. ευρώ ο τζίρος στην αγορά.

    Με μικρές απώλειες άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης. Τα στοιχήματα λένε πως οι επενδυτές περιμένουν μία ακόμα αύξηση επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.

    Μπορεί στην επόμενη συνεδρίαση να κάνουν μία παύση αλλά μάλλον θα ακολουθήσει άλλη μία.

    Το ερώτημα βέβαια είναι τι θα γίνει με τον πληθωρισμό, καθώς μία αύξηση του πετρελαίου ήδη οδήγησε σε αυξήσεις μεγάλες, ενώ είδαμε και πρόσφατα ένα ράλι στο φυσικό αέριο.

    Αν συνεχιστεί η τάση ίσως δούμε αναζωπύρωση των πληθωριστικών πιέσεων.

    Διαβάστε επίσης:

    UBS: Τέρμα η κρατική «ασφάλεια» των 100 δισ. φράγκων για την Credit Suisse

    Αμοιβαία: Ποιες προμήθειες αρχίζουν να παίρνουν την… ανηφόρα

    Intrakat: Αναλαμβάνει 3 μονάδες αποθήκευσης ενέργειας στον διαγωνισμό της ΡΑΕΕΥ ισχύος 100 MW



    ΣΧΟΛΙΑ