• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Τράπεζες και ΜΥΤΙΛ επαναφέρουν την αγορά σε τροχιά υψηλών 13 ετών

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Φωκίωνας Καραβίας (Εurobank)

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Φωκίωνας Καραβίας (Εurobank)


    Πάρτι στις τράπεζες και τον Μυτιληναίο αυτή την ώρα στο Χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να πλησιάζει εκ νέου τα υψηλά 13 ετών. Από κοντά και η Ιντρακόμ στο +3%.

    Πάνω από 45 τα κέρδη για την Eurobank, +2,38% η Άλφα, +1,98% η ΕΤΕ και +1,85% αυτή την ώρα η μετοχή της Πειραιώς.

    Ισχυρά κέρδη 3,5% για τον Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ 0,37% 38,20 με τη ΔΕΗ ΔΕΗ -0,88% 11,24 να ενισχύεται οριακά στα 11,92 ευρώ και την αγορά να τελεί εν αναμονή των αποτελεσμάτων της περασμένης χρήσης περιμένοντας να ακούσει για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια τη διανομή μερίσματος και το ύψος αυτής.

    Στο μεταξύ άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση εξαετούς ομολόγου (λήξεως 2030), κατηγορίας senior preferred, ύψους 500 εκατ. ευρώ της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ -3,08% 3,78 με αρχικό επιτόκιο στο 5,25%.

    Άξονας της ανόδου για τις τράπεζες την Τρίτη αποτελεί η έκθεση της Morgan Stanley που θεωρεί ότι οι ελληνικές τράπεζες μετά τη δίμηνη διόρθωση παραμένουν πιο ελκυστικές σε σχέση με τις ευρωπαϊκές.

    Οι συστάσεις διατηρούνται σε overweight ενώ οι τελευταίες τιμές-στόχοι που είχε προτείνει για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές είναι για την Τράπεζα Πειραιώς τα 5,08 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα η τιμή-στόχος είναι στα 8,20 ευρώ, στα 2,08 ευρώ για την Alpha Bank ΑΛΦΑ -1,85% 1,59 και στα 2,33 ευρώ για τη Eurobank.

    Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο, «στα τρέχοντα επίπεδα, οι ελληνικές τράπεζες είναι διαπραγματεύσιμες στις 5,5 φορές περίπου κατά μέσο όρο βάσει του δείκτη P/E, έναντι 7,2 φορές περίπου για τις τράπεζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Έρχονται ζημιογόνες και ανέλεγκτες φορολογικά επιχειρήσεις – Από το 2029 η έξοδος εισηγμένων λόγω μικρού free float

    Morgan Stanley για ελληνικές τράπεζες: Έρχεται re-rating στις τιμές των μετοχών τους

    Servicers: Πρόστιμα 790.000 ευρώ σε doValue, Cepal και Intrum για καταχρηστικές πρακτικές



    ΣΧΟΛΙΑ