• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Το rotation περνάει στην Εθνική

    Μυλωνάς ΕΤΕ Εθνική Τράπεζα

    Παύλος Μυλωνάς, CEO Εθνικής Τράπεζας


    Νευρικότητα και σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά και στη Wall, η οποία, μοιραία περνάει και στη Λεωφόρο Αθηνών, με τα περιθώρια αυτονομίας, όπως προκύπτει, να είναι ελάχιστα.

    Ενδιαφέρον μόνο για μετοχές που έχουν μείνει πίσω, ή ανακοινώνουν καλά οικονομικά αποτελέσματα, κάτι που συμβαίνει πλέον στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, αφού οι εταιρείες του FTSE 25 έχουν ανακοινώσει τα μεγέθη 9μήνου και 3ου 3μήνου.

    Στο πλαίσιο αυτό, η μετοχή της Εθνικής ΕΤΕ 3,31% 7,81 που είχε μείνει πίσω σε σχέση με τις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές δείχνει να παίρνει μπροστά στην Παρασκευή με κέρδη 1,10%, στα 3,66 ευρώ.

    Όλοι οι ξένοι οίκοι δίνουν σύσταση overweight και η τιμή στόχος εντοπίζεται πάνω από τα 4 ευρώ.

    Τις προηγούμενες μέρες το ενδιαφέρον εστιάστηκε, με συνεχείς εισροές κεφαλαίων, σε Alpha ΑΛΦΑ 0% 1,59 και Eurobank ΕΥΡΩΒ 0,50% 2,02 αναδεικνύοντας τις τοποθετήσεις ισχυρών ξένων χαρτοφυλακίων.

    Από εκεί και πέρα, με τη βοήθεια των ΕΛΠΕ, και σήμερα, του Μυτιληναίου, που πλέον κοιτάζει τα 19 ευρώ, τη νέα αντίδραση που βγαίνει στη Μότορ Όιλ ΜΟΗ 0,22% 27,22 ο γενικός δείκτης κινείται στις 917 μονάδες και μένει να φανεί αν θα καταφέρει να κατοχυρώσει και πάλι την περιοχή άνω των 920 μονάδων.

    Κίνηση στα 6,74 ευρώ για τη ΔΕΗ, ενώ το ενδιαφέρον δείχνει να στρέφεται και στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπως την Ελινόιλ μετά τα καλά οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου, δίνοντας ώθηση 4%.

    Στα καλά νέα της αγοράς η νέα προσέγγιση των ξένων οίκων ως προς το χρόνο αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας και την ανάκτηση της περίφημης επενδυτικής βαθμίδας.

    Χθες η Goldman Sachs προέβλεψε ότι η επενδυτική βαθμίδα θα έρθει στους πρώτους μήνες του 2023.

    Και όχι μόνο, αλλά ακόμα και κυβερνητικά στελέχη μιλούν γι’ αυτό, με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα να εγκαταλείπει παλαιότερες δηλώσεις του για το β’ εξάμηνο και να την τοποθετεί επίσης στους πρώτους μήνες της επόμενης χρονιάς.

    Επίσης, η προσοχή της αγοράς αναμένεται να στραφεί όσο περνούν οι μέρες στις επικείμενες ανακοινώσεις στις ΗΠΑ για το νέο γύρο αύξησης επιτοκίων. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 0,50%.

    Κατά τα άλλα, το ελληνικό 10ετές δείχνει να σκαρφαλώνει και πάλι σε επίπεδα άνω του 3,8%, με την απόσταση σε σχέση με τον αντίστοιχο ιταλικό τίτλο να είναι μικρή αφού το ιταλικό 10ετές διαμορφώνεται σε 3,7% απόδοση.

    Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη κινητικότητα των τελευταίων συνεδριάσεων σε ΟΤΕ, Μυτιληναίο, ΜΟΗ, ΕΛΠΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Alpha, Εurobank.

    Διαβάστε επίσης:

    Credit Suisse: Συγκέντρωσε 4,3 δισ. δολάρια μετά την άγρια πορεία της μετοχή της



    ΣΧΟΛΙΑ