• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Το γύρισμα της Eurobank και η σταθερή ΕΤΕ κράτησαν την αγορά πάνω από τις 905 μονάδες – Τι συζητούν στους διαδρόμους της ΕΧΑΕ

    Χρηματιστήριο: Το γύρισμα της Eurobank και η σταθερή ΕΤΕ κράτησαν την αγορά πάνω από τις 905 μονάδες – Τι συζητούν στους διαδρόμους της ΕΧΑΕ

    Φ. Καραβίας – Π. Μυλωνάς


    Συντονισμένη με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές που υποχώρησαν την Πέμπτη ήταν το Χρηματιστήριο Αθηνών. Οικονομικά αποτελέσματα, μακρο/οικονομικά στοιχεία, αλλά και profit taking, επηρέασαν την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. έκλεισε με μικρές απώλειες 0,29%, στις 905,53 μονάδες και με συναλλαγές πάνω από 70 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων όμως, τα 23 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα, με τα περισσότερα στην Eurobank (πάνω από 3 εκατ. τεμάχια συνολικά). Η σημερινή συνεδρίαση είχε μεγάλα περιθώρια επανατοποθετήσεων σε σχετικά βελτιωμένες αποτιμήσεις, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στις τράπεζες.

    Η μετοχή της Εθνικής, ήταν η μόνη που ξεχώρισε στην αγορά, με κλείσιμο στα 2,69 ευρώ με 1,36 εκατ. τεμάχια. Ισχυρός όγκος πάνω από 5,1 εκατ. τεμάχια στην Alpha, στο 1,14 ευρώ, γύρισμα σε θετικό πρόσημο για την Eurobank, στα 0,90 ευρώ και όγκο 9,9 εκατ. τεμαχίων, ενώ με μικρά κέρδη έκλεισε η Πειραιώς, στο 1,496 ευρώ και 1,347 εκατ. τεμάχια.

    Ο τραπεζικός δείκτης διατηρήθηκε στα επίπεδα των 589 μονάδων, πάνω από τη στήριξη των 580 μονάδων.

    Οι τοποθετήσεις των ξένων συνεχίζεται, χωρίς τις εξάρσεις της χθεσινής ημέρας, κατά την οποία έγινε γνωστή η πρόβλεψη της Goldman Sachs για κλείσιμο της αγοράς στις 1.000 μονάδες μέσα στο τέταρτο τρίμηνο.

    Από εκεί και πέρα, η υποχώρηση της τιμής της μετοχής της ΔΕΗ, δείχνει ότι τελικά η αύξηση κεφαλαίου θα γίνει μεταξύ των 9,10 – 9,20 ευρώ. Η μετοχή υποχώρησε κατά 1%, στα 9,40 ευρώ και σημαντικό όγκο 455 χιλιάδων τεμαχίων.

    Πάνω από 1% οι απώλειες στην Coca Cola, στα 29,29 ευρώ, την ΕΧΑΕ στα 3,80 ευρώ, με όλο το προσωπικό στους διαδρόμους του ομίλου να συζητούν για την διαπραγμάτευση Λαζαρίδη σχετικά με την αποζημίωσή του, πάνω από 2% οι απώλειες για το Jumbo, με τον κ. Απόστολο Βακάκη να μιλάει για μία χαμένη χρονιά το 2021, αλλά να υπόσχεται για βελτιωμένο μέρισμα το 2022.

    Αρνητικό το πρόσημο για τον ΟΠΑΠ, αλλά απωλειών συνέχεια για δεύτερη μέρα για τον ΟΤΕ, παρά το θετικό ξεκίνημα στη συνεδρίαση, με το χαρτί να κλείνει στα 15,33 ευρώ και όγκο 1,7 εκατ. τεμαχίων.

    Κέρδη στα 15,60 ευρώ για τον Μυτιληναίο με 133 χιλιάδες τεμάχια και 0,34% για την Τέρνα Ενεργειακή στα 11,86 ευρώ και 76 χιλιάδες κομμάτια όγκο.

    Νέα αντίδραση για τη ΣΙΔΜΑ από τα  small caps που έκλεισε με άνοδο 11,54%, ακολουθεί η Moda με κέρδη πάνω από 6%, κέρδη 3,5% για τον Ικτίνο και την Quest, ενώ πάνω από 2,5% τα κέρδη που βγήκαν σε Ίλυδα, Ιατρικό και Reds.

    Η βραχυπρόθεσμη αντίσταση της αγοράς εντοπίζεται στις 913 μονάδες, καθώς αν βελτιωθούν οι συναλλαγές είναι ένας στόχος που μπορεί να καταρριφθεί, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς.

    Διαβάστε επίσης

    Εκρηκτικό μείγμα: Ο τζίρος των 100 εκατ. ευρώ, τα 800 εκατ. για το ομόλογο Μαρινάκη, η Goldman Sachs και στο βάθος η αναβάθμιση της S&P

    Χρήστος Σταϊκούρας: Η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά δυναμικής ανάκαμψης – Οι έξι στόχοι την επόμενη διετία

    Πάνω από τα 2,7 τρισ. δολάρια εκτινάχθηκε η αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ