• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Τι προεξοφλεί η αγορά για MSCI και τα παιχνίδια με τη μετοχή της ΔΕΗ

    Χρηματιστήριο


    Θετικά μηνύματα για την πορεία της αγοράς έρχονται από τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώνουν οι εισηγμένες Μυτιληναίος, Autohellas, Tιτάν, ΕΛΠΕ και την Παρασκευή ο ΟΤΕ.

    Η αγορά συνεχίζει να κλείνει τα μάτια σε μια σειρά από ισχυρούς καταλύτες κίνησης προς τα πάνω, διατηρώντας για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση την απόσταση ασφαλείας από τις 920 μονάδες, αφού και την Πέμπτη, ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έκλεισε σε απόσταση ασφαλείας από τα προαναφερόμενα επίπεδα, κλείνοντας στις 917,80 μονάδες.

    Με τις συναλλαγές κοντά στα 70 εκατ. ευρώ και 13 εκατ. ευρώ πακέτα, κυρίως στην ΕΤΕ, η αναδιάρθρωση του MSCI που θα γίνει γνωστός αργότερα την Τετάρτη, θα δώσει σήμα για τις επόμενες κινήσεις.

    Από την άλλη, η αγορά δεν γινόταν να κλείσει τα μάτια στην πρόβλεψη έκπληξη για το ελληνικό ΑΕΠ φέτος από την Κομισιόν, η οποία εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 7,1% και 5,2% το 2022.

    Οι αρνητικοί πρωταγωνιστές για σήμερα ήταν η ΔΕΗ και η ΕΤΕ. Οι απώλειες ΔΕΗ έφτασαν σε 4,77%, στα 10,19 ευρώ με 1,4 εκατ. τεμάχια και σε 2,8% στην ΕΤΕ, στα 2,71 ευρώ.

    Κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν ότι στην περίπτωση της ΔΕΗ υπήρξαν διάφορα χρηματιστηριακά παιχνίδια με στόχο να επωφεληθούν από την πτώση της μετοχής και την τιμή της αύξησης κεφαλαίου (9 ευρώ). Μπορεί η μετοχή την περασμένη Τρίτη να έπιασε υψηλά 86 μηνών, όμως χθες και πολύ περισσότερο σήμερα, οι πωλητές έδειξαν σαφώς κινητικότεροι.

    Μάλιστα σήμερα η μετοχή της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τα 10,00 ευρώ (-6,54%), ενεργοποιώντας συνεχόμενα ΑΜΕΜ (Αυτόματος Μηχανισμός Ελέγχου Μεταβλητότητας), για να ανακάμψει σχετικά στην συνέχεια.

    Για δε την ΕΤΕ, προεξοφλήθηκε ότι δεν θα ενταχθεί στον MSCI  κι αν συμβεί αυτό, θα είναι για μικρές διαφορές στην κεφαλαιοποίηση.

    Κατά τα άλλα, οι επενδυτές έστειλαν σε νέα υψηλά επτά ετών τον ΟΠΑΠ, στα 13,50 ευρώ, πάνω από τα 15,45 ευρώ το κλείσιμο με κέρδη 1,6% για τον ΟΤΕ εν αναμονή της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων, πάνω από 15 η αντίδραση για το Jumbo, με την αγορά να προεξοφλεί παραμονή στον MSCI.

    Κέρδη για την Πειραιώς και την Alpha στο 1,46 και 1,11 ευρώ αντίστοιχα.

    Τα θεαματικά αποτελέσματα 9μήνου απογείωσαν σε υψηλά 21 μηνών της Autohellas, δίδοντας κέρδη πάνω από 4%.

    Επίσης, οι εξαγορές πηγαίνουν» στην Epsilon Net που έκλεισε με άνοδο πάνω από 4%.



    ΣΧΟΛΙΑ