• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Τα “σπάει” η μετοχή και το δικαίωμα της Lamda, πάνω από τα 8 ευρώ η “λογιστική” αξία της μετοχής – Σέρνεται η αγορά…

    Χρηματιστές παρακολουθούν τις τιμές


    Τέσσερις μετοχές «διασώζονται» προς το παρόν από το αρνητικό πρόσημο, στην μεγάλη κεφαλαιοποίηση, 57 υποχωρούν στο σύνολο της αγοράς, έναντι 29 ανοδικών, νέα βουτιά για τον τραπεζικό κλάδο που διαπραγματεύεται στις 846 μονάδες και ισχνός τζίρος που μόλις και μετά βίας ξεπερνάει τα 15 εκατ. ευρώ.

    Πρόκειται για την τέταρτη πτωτική συνεδρίαση μέσα σε μία εβδομάδα και από το ξεκίνημα του Δεκέμβρη.

    Η περιορισμένη ρευστότητα που εισρέει στο σύστημα, οφείλεται προφανώς στο γεγονός ότι οι επενδυτές κάθονται στα κέρδη της χρονιάς και οι επαγγελματίες περιμένουν να εισπράξουν τα μπόνους τους από ένα χρηματιστήριο που έδωσε κατά μέσο όρο κέρδη περί το 45% μέσα στο 2019. Και αφετέρου δεν είναι και λίγοι εκείνοι που δεν ‘ανοίγονται» εξαιτίας της αύξησης κεφαλαίου της Λάμδα που βρίσκεται σε εξέλιξη, της BRIQ, αλλά και χθες του ευρωομολόγου της Ελλάκτωρ και πριν από δέκα μέρες του Τιτάνα και του ομίλου της ΓΕΚ/Τέρνα.

    Αν προσθέσουμε δε, την τιμή του δικαιώματος της Λάμδα στην τρέχουσα κομμένη τιμή, η μετοχή της εισηγμένης που καλείται να φέρει σε πέρας το φιλόδοξο project του Ελληνικού, στοιχίζει πάνω 8 ευρώ, ενώ την τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης πριν από την αποκοπή του δικαιώματος, στοίχιζε 7,50 ευρώ.

    Jumbo και ΟΠΑΠ είναι τα χαρτιά του 25άρη με τις μεγαλύτερες απώλειες την Παρασκευή, πάνω από 3% και πάνω από 1,4% αντίστοιχα. Στην Ελλάκτωρ η αρχική χασούρα φαίνεται να περιορίζεται στο 1,63 ευρώ, ενώ συνεχίζεται το αρνητικό πρόσημο στην Βιοχάλκο, στα 3,52 ευρώ. Στα 8,32 ευρώ διολισθαίνει η μετοχή των ΕΛΠΕ, καθώς περνάει ο χρόνος και απόφαση για το placement δεν υπάρχει. Απώλειες για τον ΟΤΕ, ενόψει της συμφωνίας της κυβέρνησης με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών για την αύξηση των δεδομένων στις παρεχόμενες υπηρεσίες, χωρίς αναπροσαρμογή τιμής.

    Κέρδη για την Μότορ Όιλ λόγω μερίσματος, αμετάβλητη η ΕΧΑΕ, στα 4,47 ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ