• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Στο «κόκκινο» τράπεζες, πλην Πειραιώς, και blue chips

    Χρηματιστήριο Αθηνών

    Χρηματιστήριο Αθηνών


    Με οριακά κέρδη κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, όπως και το Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου λίγο νωρίτερα ο ΓΔ πέρασε πάνω από τις 1.120 μονάδες.

    Περί τα 9,5 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές και περιορισμένου εύρους ρευστοποιήσεις στις τράπεζες και άλλα επιλεγμένα blue chips. Η αγορά, σύμφωνα με τους χρηματιστές βρίσκεται σε αναζήτηση κατεύθυνσης. Τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές αυτή που διανύουμε και είναι προφανής η επιφυλακτικότητα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, χωρίς να υπάρχει “ημερομηνία λήξης”. Την ίδια ώρα στο εξωτερικό πυκνώνουν οι φωνές περί ύφεσης, αφού τα μάκρο που έρχονται από την Κίνα δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης που σε συνδυασμό με την αύξηση των επιτοκίων και τον πληθωρισμό στην Δύση, οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι άσχημες.

    Σε ό,τι μας αφορά πάντως, η Κομισιόν δείχνει διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία σε σχέση με την υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, στο 2,4% για φέτος.

    Τα σενάρια και οι πολιτικές εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα δίνουν και παίρνουν συγκλίνοντας στο ότι τελικά δεν θα σχηματιστεί κυβέρνηση μετά το αποτέλεσμα την επόμενη Δευτέρα και θα χρειαστούν νέες εκλογές στις αρχές Ιουλίου. Σε κάθε περίπτωση με βάση τις δημοσκοπήσεις, οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί θα έχει σαν άξονα την ΝΔ.

    Δεν υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις στις μετοχές αυτή την ώρα, με τις τράπεζες να υποχωρούν οριακά, πλην της Πειραιώς η οποία ενισχύεται στο +1,75%. Απώλειες 0,40% για τη Eurobank, 0,70% για την ΕΤΕ και 0,38% για την Alpha Bank.

    Οριακές πιέσεις στην Coca Cola και απώλειες 0,45% στο Jumbo.



    ΣΧΟΛΙΑ