• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Στη Cenergy το ενδιαφέρον

    • NewsRoom


    Μεικτές τάσεις στην Ευρώπη, απώλειες στο Χ.Α. σε μία μάλλον υποτονική συνεδρίαση, τουλάχιστον έτσι, όπως φαίνεται από το ξεκίνημά της.

    Το ενδιαφέρον φαίνεται ότι είναι στραμμένο στην Βιοχάλκο ΒΙΟ -3,14% 5,55 και την Cenergy, με το deal των 800 εκατ. ευρώ που πρόκειται να συνάψει η τελευταία με την Nexans. Πάνω από 5% τα κέρδη για την Cenergy CENER -0,66% 7,52 και 0,29% για την Βιοχάλκο.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. διατηρεί για Πέμπτη συνεχόμενη μέρα τα επίπεδα άνω των 550 μονάδων. Ωστόσο, παρατηρείται διστακτικότητα στο να τολμήσουν οι αγοραστές το ένα βήμα παραπάνω. Άλλωστε, η χθεσινή κίνηση που βγήκε πάνω από τις 665 μονάδες εστέφθη από αποτυχία.

    ΟΤΕ, Πειραιώς, ΟΛΠ και Coca Cola είναι τα χαρτιά εκείνα που προς το παρόν ανθίστανται.

    Πτώση πάνω από 1% για τον τραπεζικό κλάδο στις 310 μονάδες. ΕΤΕ και Eurοbank σημειώνουν πτώση πάνω από 1%. Κοντά στο 1% η πτώση και στην Alpha.

    Πάνω από 1,5% υποχωρεί η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή, στα 11,4 ευρώ, πάνω από 1,5% ο ΟΠΑΠ και πάνω από 1,8% το Jumbo.

    H αγορά φαίνεται ότι έχει μπει στον ίδιο δρόμο με τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές σπεύδουν να κατοχυρώσουν τα κέρδη των προηγούμενων ημερών. Ταυτόχρονα, υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για το μέγεθος της ύφεσης στην Ελλάδα και το κόστος της καραντίνας, η οποία αναμένεται να παραταθεί, αν δεν υποχωρήσουν τα κρούσματα κάτω από τα 800.

    Νέες πιέσεις, στα 9,81 ευρώ για τον Μυτιληναίο, στα 9,95 ευρώ υποχωρεί κατά 0,50% η ΜΟΗ ΜΟΗ -2,49% 26,60, στα 2,84 ευρώ η ΕΧΑΕ, στα 6,94 ευρώ η ΕΥΔΑΠ και στα 4,93 ευρώ η μετοχή των ΕΛΠΕ. Οι προαναφερόμενες μετοχές σημειώνουν απώλειες μικρότερες του 1%. Πάνω από 2% η πτώση για την Aegean και πάνω από 1% ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ και ΔΕΗ.

    Ισορροπία μεταξύ των μετοχών που ενισχύονται και αυτών που υποχωρούν, με 32 ανοδικές και 34 που σημειώνουν πτώση.



    ΣΧΟΛΙΑ