• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Σε νέα υψηλά Eurobank, Εθνική, κάθε αντίσταση έσπασε η ΔΕΗ

    Χρηματιστήριο: Σε νέα υψηλά Eurobank, Εθνική, κάθε αντίσταση έσπασε η ΔΕΗ

    Φωκίων Καραβίας – Παύλος Μυλωνάς – Γιώργος Στάσσης


    Γύρισμα στις τράπεζες, Εθνική και Eurobank, με κλείσιμο στα υψηλά 52 εβδομάδων και εδραίωση της ΔΕΗ σε επίπεδα που παραπέμπουν σε έκτακτη αναθεώρηση του MSCI προκειμένου να συμπεριληφθεί η μετοχή της, ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας.

    Εβδομάδα, που παρά τις μικρές απώλειες 0,19% της Παρασκευής στις 906,85 μονάδες (σ.σ. βρέθηκε νωρίτερα και στα χαμηλά των 901), κατάφερε να κλείσει με κέρδη 0,98%, διευρύνοντας τα κέρδη από την αρχή του χρόνου σε 12%.

    Οι τράπεζες ως γνωστόν έχουν βαρύτητα 25% στη διαμόρφωση του γενικού δείκτη. Στην αγορά ήδη υπάρχουν συζητήσεις για σταδιακές τοποθετήσεις ισχυρών ξένων χαρτοφυλακίων, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα στην ΕΤΕ, στην οποία, όπως φαίνεται ποντάρουν στην επιστροφή της τράπεζας στον MSCI και στη Eurobank τοποθετούνται από τώρα στην προοπτική διανομής μερίσματος για τα φετινά κέρδη.

    Η ΕΤΕ έκλεισε με άνοδο στα επίπεδα των 2,80 ευρώ, ενώ βρέθηκε και στα 2,82 και η Eurobank στα 0,978 ευρώ. Τα κέρδη για τη ΔΕΗ ανήλθαν σε 3,6%, στα 9,845 ευρώ «σπάζοντας» κάθε τεχνική αντίσταση, που εντοπιζόταν πάνω από τα 9,70 ευρώ! Και μάλιστα με όγκο 2,4 εκατ. τεμαχίων που παραπέμπει σε τζίρο 23,4 εκατ. ευρώ, σχεδόν το 1/3 του ημερήσιου συνολικού τζίρου των 63,3 εκατ. ευρώ.

    Κλείσιμο πάνω από 13 ευρώ, στα 13,14 και κέρδη λιγότερο από 1% για την Jumbo, δίδοντας την αίσθηση ότι η μετοχή θα παραμείνει στον MSCI.

    Η μετοχή της Πειραιώς έκλεισε με απώλειες πάνω από 1%, στο 1,45 ευρώ, αλλά πάνω από την αντίσταση του 1,42 – 1,43 ευρώ. Περιορισμός των αρχικών απωλειών για την Alpha στο 1,112 ευρώ, παρά τα χαμηλά περί το 1,10 ευρώ.

    Μειώθηκαν οι όγκοι συναλλαγών στην Τέρνα Ενεργειακή και η μετοχή έκλεισε με απώλειες στα 11,72 ευρώ, παρά το γεγονός ότι διαπέρασε χθες τα 12 ευρώ. Πιέσεις στον ΟΤΕ, στα 15,13 ευρώ εν αναμονή των αποτελεσμάτων την ερχόμενη Παρασκευή.

    Πιέσεις και στον ΟΠΑΠ, στα 13,18 ευρώ, τον ΟΛΠ στα 18,20 ευρώ λόγω της απεργίας στο λιμάνι, τον Μυτιληναίο, στα 15,31 ευρώ και την Μότορ Οιλ στα 14,84 ευρώ, καθώς την Δευτέρα οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται χωρίς το προμέρισμα των 20 λεπτών ανά μετοχή.

    Η σημερινή κίνηση της αγοράς και το γύρισμα σε δεικτοβαρείς μετοχές δείχνει ότι το ποτήρι μελλοντικής αντίδρασης είναι μισογεμάτο, σχολιάζουν οι αναλυτές.

    Το ζήτημα είναι ότι οι συναλλαγές παραμένουν αδύναμες, κάτι που έχει την εξήγησή του στην αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ, που πολλά χαρτοφυλάκια δέσμευσαν κεφάλαια προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους.

    Διαβάστε επίσης

    Wall Street: Προς νέα ρεκόρ με ώθηση από την αγορά εργασίας – Έσπασε τις 16.000 μονάδες ο Nasdaq

    ΔΕΗ – ΑΜΚ: Άνω των 4 δισ. ευρώ οι προσφορές – Ποια funds μπήκαν στην αύξηση κεφαλαίου

    BofA: «Εκρηκτική» ανάπτυξη 8,6% το 2021 στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ