• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Σε Alpha, Eλλάκτωρ και Aegean όλα τα βλέμματα – Εντολές σε Jumbo

    O Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Bank

    Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Bank


    Την περιοχή πάνω από τις 910 μονάδες θέλει ν διερευνήσει η αγορά σε μία ακόμα κρίσιμη εβδομάδα, γεμάτη εξελίξεις.

    Η απόφαση της γενικής συνέλευσης της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -0,38% 2,65 με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 120 εκατ. ευρώ, αναμένεται να τεθεί εκ νέου στην προσοχή της αγοράς, τη στιγμή που ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά funds αυξάνει διαρκώς τη θέση του και τις πληροφορίες θέλουν να έχει πλέον συμμετοχή κοντά στο 10%!

    Την ίδια ώρα, ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την αύξηση κεφαλαίου της Alpha ΑΛΦΑ 2,40% 1,71, μέσω book building, με την τιμή που αυτή θα πραγματοποιηθεί να αποτελεί έναν σοβαρό γρίφο προς επίλυση.

    Σήμερα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank ώστε να λάβει τις τελικές αποφάσεις. Κατά τις τελευταίες πληροφορίες, μάλλον τελευταία ημερομηνία συμμετοχής στην αύξηση ως παλαιός μέτοχος θα είναι η 28 ή 29 Ιουνίου 2021.

    Το βιβλίο προσφορών θα είναι ανοικτό τρεις ημέρες 30 Ιουνίου με 2 Ιουλίου 2021 δηλαδή από Τετάρτη έως Παρασκευή.

    Η μετοχή φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί στα επίπεδα του 1,10, ενώ σαφέστερο είναι το πλαίσιο στο οποίο κινούνται την Τρίτη τα υπόλοιπα τραπεζικά χαρτιά. Κέρδη πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα για την Εθνική, αλλά αρνητικό το γύρισμα για την Πειραιώς και την Eurobank.

    Οι επενδυτές φαίνεται να στρέφονται και στα υπόλοιπα blue chips, αν και η αύξηση κεφαλαίου της Alpha, αφήνει βαριά σκιά στις υπόλοιπες τράπεζες και γενικότερα, όποτε στην αγορά επικρατούν συνθήκες ενίσχυσης κεφαλαίων, οι επενδυτές παραμένουν συγκρατημένοι.

    Υπό τα δεδομένα αυτά, μικρού εύρους κινήσεις βγαίνουν στην Τέρνα Ενεργειακή, στα 11,86 ευρώ, πάνω από τα 15 ευρώ οι πράξεις στον ΟΤΕ και πάνω από τα 13,10 ευρώ στον ΟΠΑΠ, αμφότερες σε πολυετή υψηλά. Κέρδη πάνω από 1,6% για το Jumbo, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η διοίκηση της εταιρείας ψάχνει προμηθευτές και στην Ελλάδα για να αποφύγει το μεγάλο μεταφορικό κόστος των προϊόντων από την Κίνα. Στα 14,87 ευρώ ενισχύεται η Μότορ Όιλ, στα 4,23 ευρώ επανέρχεται η ΕΧΑΕ που συναντά αντιστάσεις στα 4,30, στα 8,68 ευρώ επιμένει η ΕΥΔΑΠ με στόχο την κεφαλαιοποίηση του 1 δις. ευρώ, στα 6,43 ευρώ ενισχύονται τα ΕΛΠΕ και ξεπέταγμα κατά 4,9% για την Aegean, στα 5,71 ευρώ.

    Κατά τα άλλα, η προσοχή της αγοράς είναι στραμμένη σήμερα στην Ελλάκτωρ, λόγω της γενικής συνέλευσης, με την μετοχή να υποχωρεί πάνω από 2,2%, στο 1,513 ευρώ, ενώ οριακές απώλειες καταγράφουν, ΔΕΗ, ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ και Μυτιληναίος που ψάχνει την σταθεροποίηση στα 15,81 ευρώ, μετοχή που κινείται σε υψηλά πια πέραν της 15ετίας.



    ΣΧΟΛΙΑ