• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Προβάδισμα στις τράπεζες με τον δείκτη πάνω από τις 1.350

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ) – Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς) – Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank) – Φωκίων Καραβίας (Eurobank)

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ) – Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς) – Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank) – Φωκίων Καραβίας (Eurobank)


    Πάνω από τις 1.350 μονάδες ο δείκτης με την αγορά να «επιχειρεί» ανοδικά για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση και συναλλαγές, στα 7 εκατ. ευρώ.

    Χθες με θετικό πρόσημο αλλά στο χαμηλότερο σημείο της ημέρας έκλεισε η αγορά εν μέσω αυξημένης μεταβλητότητας στους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες.

    Τα μεγέθη του πληθωρισμού Δεκεμβρίου που ανακοινώθηκαν χθες κινήθηκαν ελαφρώς πάνω από τις εκτιμήσεις, παρόλο που οι τιμές ενέργειας κινήθηκαν σχετικά χαμηλότερα από προηγούμενους μήνες.

    Σύμφωνα με τον Νίκο Καυκά της Depolas Investments, “μερικώς αποδίδουμε αυτό στην αύξηση της οριακής τάσης κατανάλωσης λόγω εορτών και γι’ αυτό ενδεχομένως δεν επηρεάστηκε αισθητά το εμπροσθοβαρές, κατά την εκτίμησή μας, ράλι των μετοχών λόγω των πιθανών επερχόμενων μειώσεων στα επιτόκια.

    Σε αυτό όμως το πλαίσιο, η καταγεγραμμένη άνοδο σε Ευρώπη και ΗΠΑ είναι ενδεχομένως εύθραυστη σε ανεπιθύμητα μάκρο, αλλά και έλλειψη θετικών καταλυτών. Για τον λόγο αυτό παραμένουμε επιφυλακτικοί σε περαιτέρω σημαντική άνοδο των τιμών βραχυπρόθεσμα.

    Ο ΓΔΧΑ δεν θα μείνει ανεπηρέαστος, αλλά πιθανότατα να διατηρήσει το προβάδισμα αποδόσεων. Ωστόσο, αποφεύγουμε ενίσχυση θέσεων στην παρούσα φάση.

    Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον πληθωρισμό Δεκεμβρίου σε Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία και τον δείκτη τιμών παραγωγού Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ.

    Για το τελευταίο, μια μέτρηση ουσιαστικά υψηλότερη των εκτιμήσεων ενδέχεται να πυροδοτήσει πωλήσεις. Επιπλέον, υπενθυμίζουμε ότι ανακοινώνουν (κάποιες και εντός ελληνικής συνεδρίασης) αποτελέσματα 4ου τριμήνου μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού όπως Citigroup, Wells Fargo, JP Morgan, Bank of America.

    Πάνω από το 1,60 ευρώ η Άλφα ΑΛΦΑ 1,23% 1,65, στα 6,95 ευρώ η ΕΤΕ που κοιτάζει τα 7 ευρώ ΕΤΕ 1,85% 7,70, στο 1,72 ευρώ η μετοχή της Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,51% 2,02 και στα 3,50 πάτησε η μετοχή της Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98

    Και οι τέσσερις συστημικές βρίσκονται αντιμέτωπες με νέα υψηλά αυτή την ώρα.

    Στα 7,55 ευρώ σκαρφαλώνει η μετοχή της Cener, τα 6 ευρώ κοιτάζει η Βιοχάλκο, ενώ ήπια διόρθωση βγαίνει στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, στα 2,18 ευρώ.

    Σταθεροποίηση, στα 12,30 ευρώ η ΔΕΗ ΔΕΗ 1,59% 11,48, πάνω από τα 27,30 ευρώ η Coca Cola ΕΕΕ 1,63% 29,94, στα 7,14 ευρώ υποχωρεί η HelleniQ Energy, στα 24,82 ευρώ ενισχύεται η ΜΟΗ ΜΟΗ 0,08% 26,62 και στα 37,82 ο Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0,74% 38,00

    Αντίδραση στα 13,14 ευρώ βγάζει ο ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ 0,86% 16,42

    Διαβάστε επίσης:

    Πέντε αναλυτές εξηγούν τι σημαίνουν οι αμερικανικές επιδρομές στην Υεμένη για τις τιμές του πετρελαίου

    BofA για Coca-Cola HBC: Αγοράστε τη μετοχή με στόχο τα €31,93

    Ποια είναι η Ardu ΑΕΠΕΥ που μοίραζε μερίσματα με αρνητικά κεφάλαια – Καμπάνες από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για ξέπλυμα μαύρου χρήματος



    ΣΧΟΛΙΑ