• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Προς ριμπάουντ 4 ημερών στις τράπεζες

    τραπεζες_Eurobank Equities: Toπ επιλογή η Εθνική Τράπεζα, buy για Πειραιώς, hold για Alpha Bank

    Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνική Τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank και Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank


    Με εμφανή τα σημάδια της αναζήτησης κατεύθυνσης, οι επενδυτές καλούνται να διατηρήσουν τα κεκτημένα των 887 μονάδων, επίπεδα που επαναφέρουν τον γενικό δείκτη στις αρχές του μήνα.

    Με μία κίνηση που εδώ και τρεις μέρες έχει ξεκινήσει από τις τράπεζες και έχει περάσει στα υπόλοιπα blue chips εξαιτίας των θετικών αποτελεσμάτων, αλλά και των θετικών προοπτικών που διανοίγονται φέτος για τις εισηγμένες, παρά το βαρύ κόστος του πολέμου, υπάρχει η προσδοκία για αντίδραση της αγοράς και πιο ψηλά.

    Οι εισροές είναι δεδομένες για το επόμενο διάστημα και ειδικά για το τέλος του μήνα που αναμένεται το rebalancing στις μετοχές του MSCI, δείκτη στον οποίο εισήλθαν ΕΤΕ και Μυτιληναίος.

    Από εκεί και πέρα τον τελευταίο μήνα του πρώτου εξαμήνου, το Eurogroup αποφασίζει την έξοδο της Ελλάδας και από τη μεταμνημονιακή εποπτεία, δίδοντας μεγαλύτερη αυτονομία στην ελληνική κυβέρνηση που με τη σειρά της ποντάρει στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για τη χώρα.

    Τα αποτελέσματα των τραπεζών πάντως, δείχνουν περιορισμό των κόκκινων δανείων και αύξηση της πιστωτικής επέκτασης, με την Alpha Bank να αισιοδοξεί ότι παρά τα προβλήματα, τον πληθωρισμό και το υψηλό ενεργειακό κόστος, η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.

    Ως αυτή την ώρα, η ΕΤΕ ΕΤΕ 3,31% 7,81 ανακάμπτει κατά 2,8%, στα 3,59 ευρώ, η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0,50% 2,02 πάνω από 1%, στο 1,03, η Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,59 2,45%, στο 1 ευρώ, δηλαδή στην τιμή της αύξησης κεφαλαίου και η Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,79% 3,75 ανεβάζει στροφές θέλοντας να ξεφύγει από το 1,15, στο 1,17 ευρώ αυτή την ώρα.

    Και πάλι εντολές αγορών κατά το ξεκίνημα στον ΟΤΕ, με το χαρτί στα 17,47 ευρώ, υποτονικότερος ο ΟΠΑΠ, στα 13,40.

    Διόρθωση στα όρια των 17 ευρώ για τον Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ 0% 38,20 αλλά και το Jumbo, στα 15,40 ευρώ.

    Η ΔΕΗ ΔΕΗ -0,71% 11,16 με τα 170 εκατ. ευρώ EBITDA, θα βγάλει και φέτος ισχυρό το αντίστοιχο μέγεθος, θέλει να ανακάμψει πάνω από τα 6,40 ευρώ.

    Αμετάβλητη στα 9,90 η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και υποτονικότερη η αντίδραση για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 0,49% 18,33 που όμως πάει να συναντήσει τα υψηλά της, τα 18,18, κινούμενη αυτή την ώρα στα 18,13 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Titan: Κάτω από το όριο του 10% το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου της FMR LLC

    ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Από Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022, η διαπραγμάτευση των 7.600.000 νέων Κοινών Ονομαστικών μετοχών

    Σε ελεύθερη πτώση τα crypto – H JP Morgan στηρίζει το Bitcoin



    ΣΧΟΛΙΑ