ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Χρηματιστήριο: Αντανακλαστικά στο τέλος, μάζεψαν τα κέρδη του ΟΠΑΠ, αλλά τράβηξε ΔΕΗ, Μότορ Όιλ και ΟΤΕ
ΔΕΗ και τράπεζες γύρισαν στο «κόκκινο» και καθιστούν, για μία ακόμα συνεδρίαση, «ντέρμπι» τη σταθεροποίηση πάνω από τις 900 μονάδες.
Σε αρνητικό πρόσημο πέρασαν η Πειραιώς, η Εθνική και η Eurobank, ενώ οριακά θετικό είναι το πρόσημο για την μετοχή της Alpha. Με τις συναλλαγές πάνω από τα 562 εκατ. ευρώ, στην αγορά δημιουργείται η εντύπωση μίας ιδιότυπης συσσώρευσης.
Ο τραπεζικός κλάδος, είναι ο μεγάλος ασθενής που για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση κινείται στο κόκκινο και στις 576 μονάδες. Είναι προφανές, σύμφωνα με τους αναλυτές, ότι αναζητείται επειγόντως καταλύτης που θα οδηγήσει την αγορά πιο ψηλά, η οποία δείχνει να έχει κολλήσει στην περιοχή των 880 – 920 μονάδων.
Προς το παρόν έχουν αποφευχθεί τα χειρότερα, δηλαδή μία διόρθωση που θα μπορούσε να επαναφέρει τον δείκτη κάτω και από τις 870 μονάδες. Σε κάθε περίπτωση, η οποιαδήποτε αντίδραση φαίνεται ότι θα μετρηθεί διπλά και τριπλά, μιας και οι τιμές, όπως εκτιμούν πολλοί από τους επαγγελματίες φαίνεται ότι δεν υποστηρίζονται από τις παρούσες αποτιμήσεις και πως θα χρειαστεί παράθυρο εισόδου σε καλύτερες αποτιμήσεις). Τέτοιες «εστίες» παρατηρούνται σε ορισμένα από τα τραπεζικά blue chips, αλλά και κάποιες μετοχές της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου. Ταυτόχρονα, αναμένονται εξελίξεις σε μετοχές, όπως η Aegean, αφού η διαδικασία αύξησης κεφαλαίου δείχνει σα να έχει κολλήσει, ενώ θα έτρεχε μέσα στον Μάιο.
Κάτω από 1% οι απώλειες σε ΔΕΗ, Coca Cola, Eλλάκτωρ, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή. Αισθητή είναι η πτώση στην Eurobank. Πάνω από 2,4%. Σημειώνεται ότι το rebalancing δεν αφορά μόνο την είσοδο στην MSCI, αλλά και την έξοδό της από τον αντίστοιχο δείκτη που αφορά στην μικρή κεφαλαιοποίηση (small cap). Πάνω από 1,4% η πτώση στην ΕΤΕ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρωσία: Ένας νεκρός και δύο αγνοούμενοι από βύθιση πλοίου που μετέφερε σιτάρι στην Αζοφική Θάλασσα
- «Πυρά» Πλακιά κατά Ζωής Κωνσταντοπούλου: «Λέτε ψέματα, ήμουνα εκεί, δεν έσπρωξαν τον Ρούτσι»
- Κυριάκος Πιερρακάκης: Αν χρειαστεί θα επεκτείνουμε τα στοχευμένα μέτρα στήριξης
- Σέρκος Τζανικιάν: Θα λάμπει για πάντα σαν χρυσός το Σερκάκι
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.