• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Πάνω από 6% η άνοδος για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 20 ευρώ επέστρεψε η ΤΕΝΕΡΓ, άνω των 4 δισ. η κεφαλαιοποίηση ΜΥΤΙΛ

    Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή) - Ευάγγελος Μυτιληναίος (Mytilineos)

    Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή) – Ευάγγελος Μυτιληναίος (Mytilineos)


    Έσπασε και το φράγμα των 1.091 μονάδων ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) που ξεκίνησε με φόρα την εβδομάδα μετά την αργία για το Πάσχα των Καθολικών.

    Κέρδη 1,6% για τον γενικό δείκτη του Χ.Α. και συναλλαγές πάνω από τα 56 εκατ. ευρώ με τους αγοραστές να επιστρέφουν ακάθεκτοι και τους πωλητές να μην έχουν ιδιαίτερη διάθεση να μειώσουν τις θέσεις τους, υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς.

    Κι αυτό συμβαίνει σε μία περίοδο που οι φωνές για ύφεση στις δυτικές οικονομίες αυξάνονται. Κι αυτό συμβαίνει, εξαιτίας του πληθωρισμού και της ανόδου της τιμής του πετρελαίου μέχρι 84 δολ. το βαρέλι σε συνδυασμό με την άνοδο των επιτοκίων.

    Πλην όμως, στο Χ.Α., τα σενάρια θέλουν ότι επίκειται σύντομα ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από τη χώρα, ενώ ξεδιπλώνεται έντονο και σφοδρό ενδιαφέρον για τις μετοχές που έχουν μπροστά τους ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, ή ακούγονται πληροφορίες για επιχειρηματικές συμφωνίες.

    Στο επίκεντρο και οι τράπεζες και κυρίως η Πειραιώς, που έχει μπροστά της την αξιολόγηση για είσοδο στον MSCI.

    Πάνω από 2% τα κέρδη για τη μετοχή της τράπεζας με 2,6 εκατ. κομμάτια και τιμή στα 2,174 ευρώ.

    Πάνω από 2% τα κέρδη για τη ΜΟΗ ΜΟΗ -0,15% 27,16 που έχει μπροστά της την ανακοίνωση για τα αποτελέσματα του 2022, ισχυρά κέρδη 2,4% για τον Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ 0,37% 38,20 και νέα ιστορικά υψηλά με κεφαλαιοποίηση πάνω από τα 4 δισ. ευρώ, στα 28,14 ευρώ.

    Come back για τον ΟΤΕ ΟΤΕ -0,90% 14,28 που μένει να φανεί αν θα είναι διατηρήσιμο, στα 13,77 ευρώ και με κέρδη πάνω από 2%, ενώ τα 20 ευρώ έπιασε πάλι η Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ -0,71% 18,24 και κέρδη πάνω από 6% για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τις πληροφορίες να θέλουν ότι οδεύει προς το τέλος η επίτευξη του deal με την First Sentier.

    Πάνω από 3% τα κέρδη για την Aegean, ενώ επιστρέφοντας στις τράπεζες στο +1,48% η Alpha Bank ΑΛΦΑ -1,85% 1,59 στο +1,63% η ΕΤΕ ΕΤΕ -1,43% 7,56 και στο +1,78% η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,01.

    Διαβάστε επίσης:

    Τράπεζα Πειραιώς – Eurobank: Παγώνουν τα επιτόκια στα ενήμερα στεγαστικά δάνεια



    ΣΧΟΛΙΑ