• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Πακέτα στην ΤΕΝΕΡΓ, εναλλαγή προσήμου σε τράπεζες και blue chips

    Γιώργος Περιστέρης, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

    Γιώργος Περιστέρης, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή


    Γύρισμα για τον γενικό δείκτη του Χ.Α. που από τις 918 μονάδες προσγειώθηκε στις 908 και πλέον δίνει μάχη για τις 910 μονάδες.

    Με τις συναλλαγές αυξημένες πάνω από τα 57 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 6 εκατ. ευρώ έγιναν πακέτα στην Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 1,58% 18,02 και άνω των 2 εκατ. ευρώ στον ΟΤΕ ΟΤΕ 1,03% 13,67 η σημερινή διακύμανση της αγοράς οφείλεται στις απρόβλεπτες κινήσεις των ξένων που κλείνουν τα βιβλία τους ενόψει του 2023.

    Στο τέλος της συνεδρίασης αναμένονται καθαρές εισροές, αναμένουν οι χρηματιστές.

    Η σημερινή διόρθωση στο Χ.Α. έρχεται κόντρα στο κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη με τις εκεί αγορές να ενισχύονται έστω και οριακά μετά τα ενθαρρυντικά νέα που ανακοινώθηκαν για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη και την Ελλάδα (9%).

    Οι πωλήσεις και αναδιάρθρωση θέσεων εκ μέρους των ξένων χαρτοφυλακίων συνεχίζεται σε μία αγορά, όπως η ελληνική, όπου ο FTSE 25 καταγράφει κέρδη πάνω από 6% στον μήνα και σχεδόν 3% το 2022, σε μία επιβαρυμένη χρονιά με πολέμους, πληθωρισμό, ενεργειακή κρίση, αλλά και… ρεκόρ κερδοφορίας εκ μέρους των εισηγμένων.

    Αύριο μία ακόμα κρίσιμη μέρα, αφού ανακοινώνονται τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, με τους αναλυτές να λένε μεταξύ σοβαρού κι αστείου, όσο πιο άσχημα τόσο πιο καλά για τις αγορές, αφού τα μέτρα της Fed για τιθάσευση του πληθωρισμού δείχνουν να πιάνουν…

    Από εκεί και πέρα, την Τετάρτη, Jumbo (με τον κ. Βακάκη να περιφρονεί και να σνομπάρει τα roadshows), Bιοχάλκο στα 4,22 ευρώ, Άλφα, ΕΤΕ και ΕΛΠΕ θέλουν να επαναφέρουν τον δείκτη πάνω από τις 910 μονάδες.

    Στον αντίποδα, Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε συνδυασμό με το αρνητικό γύρισμα στον Μυτιληναίο, τη Μότορ Όιλ, δέχονται εντολές πώλησης και ενδεχομένως να τελούνται κινήσεις short.

    Οι επαγγελματίες θα ήθελαν κίνηση της αγοράς πάνω από τις 910 μονάδες, διατηρώντας ορατότητα για επανακατάκτηση των 921 μονάδων, εξέλιξη που θα οδηγούσε στη ζώνη μεταξύ των 930 – 950 μονάδων.

    Διαβάστε επίσης:

    JP Morgan: Ουδέτερη σύσταση για ΟΠΑΠ και τιμή-στόχος στα 15 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ