• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Όλα τα βλέμματα στην Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς


    Με την επιτυχία της δημόσιας προσφοράς για το Αεροδρόμιο της Αθήνας, να θεωρείται δεδομένη, η προσοχή της αγοράς στρέφεται στην Πειραιώς και στην πώληση της συμμετοχής του ΤΧΣ. Μικρή υποχώρηση είδε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α), ενώ συνολικά οι διαθέσεις δείχνουν περισσότερο συσσώρευση εν αναμονή και των εγχώριων εταιρικών αποτελεσμάτων.

    Ο Νίκος Καυκάς της Depolas Investments θεωρεί ότι «Προσδιορίζουμε την πρώτη κρίσιμη στήριξη του ΓΔΧΑ στην περιοχή των 1.330-1.320 μονάδων. Στην παρούσα φάση, ως συνήθως, η επενδυτική κοινότητα επικεντρώνεται στα αποτελέσματα των κολοσσών της τεχνολογίας που ευθύνονται και για ένα μεγάλο μέρος της ανόδου των μετοχικών δεικτών στις ΗΠΑ.

    Συγκεκριμένα σήμερα, αλλά μετά το κλείσιμο στις ΗΠΑ ανακοινώνουν οι Microsoft, Google και AMD, μεταξύ άλλων δεικτοβαρών εισηγμένων.

    Παράλληλα, στο μέτωπο των μακρο αναμένουμε μεταξύ άλλων τις μετρήσεις για το ΑΕΠ Δ’ τριμήνου σε Ευρωζώνη και στις μεγάλες οικονομίες αυτής καθώς και την καταναλωτική εμπιστοσύνη Ιανουαρίου (τελική μέτρηση) της ένωσης.

    Στις ΗΠΑ τα σημαντικότερα στοιχεία θα είναι επίσης η καταναλωτική εμπιστοσύνη Ιανουαρίου μαζί με τα ανοίγματα θέσεων εργασίας Δεκεμβρίου».

    H Ελλάδα βγαίνει στις αγορές με 10ετές ομόλογο και η απόδοση του αντίστοιχου τίτλου σημειώνει τη μεγαλύτερη αποκλιμάκωση στην Ευρώπη σε 3,19% απόδοση.

    Υποχωρεί και η τιμή του πετρελαίου μεταξύ 77 – 81 δολάρια το βαρέλι αυτή την ώρα, με τους ευρωπαϊκούς δείκτες, τον Dax ενώπιον νέων υψηλών στις 17 χιλιάδες μονάδες και τον S&P στις 5.000 μονάδες.

    Μικρές οι διακυμάνσεις και σήμερα στον τραπεζικό κλάδο, στο 1,59 ευρώ, αλλά απώλειες 0,88% για την ΕΤΕ ΕΤΕ 0,25% 8,10 στα 6,78 ευρώ, 0,69% για την Eurobank ΕΥΡΩΒ 0,48% 2,08 αλλά ανοδικά και σήμερα η Πειραιώς ΠΕΙΡ 2,12% 3,86 κατά 0,57%, στα 3,51 ευρώ, περιοχή που συνιστά νέα υψηλά.

    Κατά τα άλλα, profit taking στην Τιτάν, στα 23,40, τα ΕΛΠΕ και τον ΟΠΑΠ.

    Αντίδραση βγαίνει στον Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ 0,05% 39,02 μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις, με την μετοχή στα 38,40, στα 26,34 ευρώ ενισχύεται η Jumbo ΜΠΕΛΑ -0,72% 27,60 νέες εντολές αγορών στην Ιντρακόμ, στα 3,78, πάνω από 1% η άνοδος για την Ελλάκτωρ, στα 6,32 ευρώ σκαρφαλώνει η Βιοχάλκο, στα 11,54 ευρώ η Aegean ΑΡΑΙΓ 2,57% 13,16 πάνω από τα 12 ευρώ η ΔΕΗ.

    Από τα small caps αντίδραση σήμερα για την Άβαξ, στο 1,664 ευρώ μετά τη χθεσινή πτώση, στα 0,91 ευρώ σκαρφαλώνει η Lavipharm, οριακή διόρθωση για την ΕΛΧΑ 0,21%, αλλά και για τη Cener.

    Διαβάστε επίσης:

    J.P. Morgan: Τα μηνύματα και τα σημεία – κλειδιά από το επενδυτικό φόρουμ για την Ελλάδα

    Αλέξανδρος Εξάρχου (Intrakat): Σκληρές απαντήσεις για τους υπονομευτές της εταιρείας

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ανοίγει πάλι το ΟΑΚΑ τον Μάιο (φωτογραφίες)



    ΣΧΟΛΙΑ