• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Μεγάλη πτώση του γενικού δείκτη, βουτιά για τα «βαριά» χαρτιά

    • NewsRoom
    Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Μεγάλη είναι η πτώση του γενικού δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς μετά τις 14.30 η υποχώρηση αγγίζει το 1,6%.

    Από το ξεκίνημα στην αγορά φάνηκαν οι πτωτικές τάσεις.

    Στις τράπεζες, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφει η Alpha Bank -2,7% και ακολουθούν Εθνική -2%, Eurobank -2% και Πειραιώς -1,7%.

    Στις άλλες μετοχές, η ΓΕΚ Τέρνα -4%, Viohalco -3%, ΔΕΗ -2,4%, ΟΤΕ -1,7% ενώ ανοδικά επιχειρεί μόνο η Quest +0,40% και η Ελλάκτωρ +0,40% που αντέχει στις πιέσεις.

    Για το ύψος του μερίσματος ή της επιστροφής κεφαλαίου στο μεταξύ, αποφασίζει στις 31/5 η γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ.

    H Kύκλος Χρηματιστηριακή γράφει στο πρωϊνό της σχόλιο ότι, «οι εταιρείες Orilina Properties, το ΚΡΙ-ΚΡΙ και η Βιοκαρπέτ ανακοινώνουν τα μεγέθη τους για το 2023. Το ελληνικό χρηματιστήριο δεν συγχρονίστηκε με τις ανοδικά κινούμενους δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών στον απόηχο της κλιμάκωσης της κρίσης στη Μ. Ανατολή επιβεβαιώνοντας ωστόσο τη στήριξη των 1379 μονάδων του Γ.∆. Στη Wall Street, από την άλλη πλευρά, οι δείκτες υποχώρησαν. Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τη σημερινή συνεδρίαση στο Χ.Α.»

    Πάντως, η Wall χθες δεν φαινόταν ότι θα υποχωρούσε, καθώς οι δείκτες της εκκίνησαν ανοδικά ποντάροντας στα πολύ καλά αποτελέσματα της Goldman Sachs.

    Από εκεί και πέρα πράξεις πάνω από τα 90 δολάρια το βαρέλι αυτή την ώρα για την τιμή του πετρελαίου, χωρίς το Ισραήλ να έχει ξεκαθαρίσει προς τη διεθνή κοινότητα τις προθέσεις του, αν δηλαδή θα απαντήσει στο πυραυλικό χτύπημα του Ιράν.

    Το διπλωματικό παρασκήνιο φαίνεται ότι έχει ανάψει για τα καλά, πλην όμως, το ενδεχόμενο ενός ακόμα πολέμου, αν συμβεί, έρχεται σε μία δύσκολη συγκυρία. Οι αγορές προεξοφλούσαν μείωση των επιτοκίων.

    Πλέον, έχει μπει στα συρτάρια των ιθυνόντων της Fed και της ΕΚΤ, όσο το πετρέλαιο βρίσκεται ψηλά, απειλώντας με αναζωπύρωση του πληθωρισμού τις δυτικές οικονομίες.

    Διαβάστε επίσης:

    Goldman Sachs: Νέες τιμές στόχοι και συστάσεις για τις ελληνικές τράπεζες

    Buy, hold or sell: Άμεση ανάλυση για Cenergy και ΔΕΗ

    Citi: «Βλέπει» τον χρυσό στα 3.000 δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ