• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Μυτιληναίος, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ και Πειραιώς οδηγούν και πάλι στις 1.000 μονάδες

    Ευάγγελος Μυτιληναίος (Mytilineos), Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), Γιώργος Στάσσης (ΔΕΗ), Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς)

    Ευάγγελος Μυτιληναίος (Mytilineos), Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), Γιώργος Στάσσης (ΔΕΗ), Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς)


    Το «χιλιάρικο» κοιτάζει και πάλι η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, που χθες αποτέλεσαν τον βατήρα για νέα διόρθωση αποτιμήσεων και κατοχύρωσης κερδών.

    Ο δρόμος για τις 1.000 μονάδες δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

    Ήταν μία διαδικασία που ξεκίνησε από τον Νοέμβριο που μας πέρασε με πρώτο στόχο τις 920 και στη συνέχεια η ανακατάληψη των 973 μονάδων, επίπεδα τα οποία συνιστούσαν τα υψηλά του 2022.

    Στην αγορά τίποτα δεν είναι εύκολο στην αγορά, σημειώνουν οι αναλυτές, απλώς ανέβηκε ο πήχης που θα πρέπει να περάσει η αγορά για να κοιτάζει ψηλότερα, κι αυτές είναι πια οι 1.000 μονάδες.

    Έχοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα και ταυτόχρονα η δημιουργία και πάλι έντονου πολιτικού κλίματος, το οποίο δεν αφορά τους ξένους επενδυτές, οι οποίοι παρακολουθούν μόνο τις δημοσκοπήσεις, οι Έλληνες επενδυτές αναμένεται να δώσουν τον τόνο στην πορεία της αγοράς, σχολιάζουν οι αναλυτές.

    Το ξεκίνημα της συνεδρίασης την Τετάρτη δείχνει κίνηση στις 995 μονάδες, σε μία συγκυρία που τα ασιατικά χρηματιστήρια σημειώνουν υψηλό 7 μηνών και ο S&P στην Wall, λίγο πριν από τις ανακοινώσεις για αύξηση επιτοκίων, δεν «θέλει» να «χάσει» τις 4.000 μονάδες.

    Νέα υψηλά για τον Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ 2,81% 36,62 με κέρδη 1,05% στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, στα 23 ευρώ. Ο όμιλος ανακοινώνει αύριο Πέμπτη τα αποτελέσματα απελθούσης χρήσης με τις προσδοκίες της αγοράς να κάνουν λόγο για αποτελέσματα έκπληξη που δικαιολογούν την αποτίμηση άνω των 3,3 δισ. Ευρώ που στοιχίζει σήμερα στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

    Στα 11,88 ευρώ ενισχύεται η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την Πειραιώς Χρηματιστηριακή να δίνει πλέον τιμή στόχο στα 17 ευρώ!

    Κέρδη πάνω από 1% για την Coca Cola, 1,2% για τα ΕΛΠΕ, στα 2,15 η μετοχή της Ελλάκτωρ.

    Τιτάν: Οδηγός τα αποτελέσματα για το +2% της μετοχής

    Στα 13,80 ευρώ η μετοχή της Τιτάν  και κέρδη πάνω από 2% μετά την ανακοίνωση των προσωρινών στοιχείων για τα αποτελέσματα της περασμένης χρήσης.

    Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση αναμένει τζίρο πάνω από 2,25 δισ. ευρώ καθώς το τέταρτο τρίμηνο ήταν πολύ δυνατό και EBITDA πάνω από 330 εκατ. ευρώ από 275 εκατ. ευρώ το 2021.

    Ο καθαρός δανεισμός θα είναι κάτω από 800 εκατ. ευρώ την ώρα που στο τρίτο τρίμηνο ήταν 912 εκατ. ευρώ.

    Την ίδια ώρα, ανακοινώνεται νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών έως 10 εκατ. ευρώ ενεργοποιεί η εταιρεία. Στις 22 Μαρτίου τα τελικά νούμερα και η τηλεδιάσκεψη.

    Από εκεί και πέρα, μεικτές οι τάσεις στις τράπεζες, στο 1,167 ευρώ υποχωρεί η Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,67% 1,83 στο 1,17 ευρώ υποχωρεί και η Alpha Bank ΑΛΦΑ 0,65% 1,55 αλλά οριακή η άνοδος στην ΕΤΕ ΕΤΕ 0,28% 7,07 και την Πειραιώς, στα 4,24 και 1,8 ευρώ αντίστοιχα.

    Διαβάστε επίσης:

    Τιτάν: Κέρδη €330 εκατ. το 2022



    ΣΧΟΛΙΑ