• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Με την Πειραιώς και την Alpha επιχειρείται ανάταξη


    Δύο μέρες μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ, όπου οι συναλλασσόμενοι κρατούν α) την εξάντληση της 4ετίας με την πολιτική σταθερότητα να αποτελεί τη βασική θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη, β) τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων, το οποίο ευνοεί την κερδοφορία και τις νέες προσλήψεις προσωπικού και γ) τα μέτρα για την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. εκκινεί πάνω από τις 851 μονάδες και με κέρδη πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα και συναλλαγές πάνω από 2,5 εκατ. Ευρώ.

    Στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τον Dax να επανέρχεται πάνω από τις 13.190 μονάδες, οι αγορές παραμένουν μουδιασμένες ενόψει ενός δύσκολου ενεργειακά χειμώνα.

    Οι τράπεζες στο προσκήνιο με την Alpha Bank ΑΛΦΑ 0,65% 1,55 να κινείται πάνω από τα 93 λεπτά, η ΕΤΕ ΕΤΕ 0,28% 7,07 στα 3,37, η Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,67% 1,83 στα 92 με κέρδη και για τις δύο πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα, ενώ κέρδη πάνω από 3% για την Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,53% 3,76 στο 1,12 ευρώ.

    Προφανώς, οι αγοραστές εκτιμούν ότι υπάρχουν συντριπτικά περιθώρια ανόδου στην Alpha Bank, η οποία εξακολουθεί να διαπραγματεύεται κάτω από την τιμή της αύξησης κεφαλαίου πέρσι.

    Νέοι πρωταγωνιστές τον τελευταίο μήνα, όπως η μετοχή της Μότορ Όιλ ΜΟΗ 0,08% 26,12 που επιχειρεί αποφασιστική διείσδυση στην ενεργειακή αγορά, με τον ΟΤΕ στα 16 ευρώ, τον ΟΠΑΠ στα 13,33, τον Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ 2,81% 36,62 στα 14,50, τη Lamda Development, στα 5,85 ευρώ και τη ΔΕΗ να υστερεί, στα 5,41 ευρώ.

    Προφανώς και η όποια επαναπροσέγγιση των υψηλών άνω των 890 μονάδων τον περασμένο μήνα, θα αποτελέσει συντονισμό δυνάμεων, σημειώνουν οι αναλυτές στα σχόλιά τους.

    Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η επιστροφή πάνω από τα 7,5 ευρώ για την ΕΥΔΑΠ, ή η καθίζηση στα 13,77 ευρώ για τη Jumbo, τη στιγμή που πριν από λίγες εβδομάδες επέστρεφε στα 15 ευρώ και με τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας στο μεταξύ, να βασίζονται ισχυρά στην κατανάλωση, όπως έδειξαν τα τελευταία στοιχεία για το ΑΕΠ.

    Διαβάστε επίσης:

    Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με τις μετοχές των Alpha Bank, Εθνικής, Πειραιώς και ΟΤΕ



    ΣΧΟΛΙΑ