• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Με σπασμένο κοντέρ η Jumbo, νέα υψηλά για Quest και εντολές σε Alpha Bank και ΕΛΠΕ στέλνουν την αγορά προς τις 950 μονάδες

    Χρηματιστήριο


    Προς τις 950 μονάδες, με ενδεχόμενο διάσπασής τους, κινείται αυτή την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με ένα τριπλό σερί ανόδου και παρά τις ανησυχίες που εκδηλώνονται σε Ελλάδα και εξωτερικό για τον πληθωρισμό.

    Ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) σκαρφαλώνει στις 947 μονάδες, με κέρδη πάνω από 1,2% και συναλλαγές ιδιαίτερα σφοδρές, που ξεπερνούν τα 70 εκατ. ευρώ, παρά τα 10 εκατ. ευρώ σε πακέτα, κυρίως σε ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Autohellas.

    Οι αγοραστές στρέφονται κυρίως στον τραπεζικό κλάδο, με την HSBC να δηλώνει, σε σημερινή της έκθεση για τον κλάδο, θετική για τη χώρα και τις τράπεζες, κυρίως λόγω των προοπτικών απομείωσης των «κόκκινων» δανείων σε ποσοστά κάτω του 10%, ενώ θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι αγορά που φέτος θα έχει μονοψήφιο P/E και ισχυρή κερδοφορία για τις εισηγμένες της.

    Στα καλά νέα της ημέρας είναι και η υποχώρηση των κρουσμάτων από τη νέα μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού. Αν δεν είναι προσωρινή η εξέλιξη αυτή και στη συνέχεια δούμε πάλι έκρηξη κρουσμάτων, οι ειδικοί σημειώνουν ότι μπορεί να αρχίσει νωρίτερα το γύρισμα της καμπύλης. Δηλαδή πριν από το τέλος του μήνα.

    Μέσα στην ημέρα, στο μεταξύ, θα πρέπει να αναμένονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ενώ την Πέμπτη ανακοινώνονται στην Ελλάδα με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση 5%.

    Η μετοχή του Jumbo, μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία από την αύξηση των πωλήσεων και στην προοπτική διανομή μερίσματος 0,385 ευρώ, έσπασε την τεχνική αντίσταση των 13,60 ευρώ και σκαρφαλώνει στα 14,22 ευρώ με 282 χιλιάδες κομμάτια όγκο.

    Νέα υψηλά για την Quest, ενώ μπροστά φαίνεται να παίρνει και η Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 2,81% 36,62 με τη μετοχή να ενισχύεται στα 15,68 ευρώ και 330 χιλιάδες κομμάτια όγκο.

    Κέρδη σχεδόν 3% για τα ΕΛΠΕ, στα 6,65 ευρώ μετά την ενθαρρυντική έκθεση της Eurobank Equities, που βλέπει το χαρτί πάνω από τα 8 ευρώ.

    Επίσης, μπροστά παίρνει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που πλησιάζει τα 10 ευρώ, με τη μετοχή αυτή την ώρα στα 9,94 ευρώ.

    Στα 3,94 ευρώ σκαρφαλώνει και η ΕΧΑΕ μετά την απόκτηση του 5% από την Amber και τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πλησιάζει η ώρα για την αλλαγή του CEO.

    Ως προς τις τράπεζες, με εξαίρεση το profit taking στην Eurobank, που όμως υποχωρεί οριακά στο 1 ευρώ, η προσοχή στρέφεται στην Alpha Bank ΑΛΦΑ 0,65% 1,55 που σκαρφαλώνει σε νέα υψηλά 7μήνου, στα 1,22 ευρώ με 10 εκατ. τεμάχια ως αυτή την ώρα.

    Σε υψηλά τριών ετών κινείται η ΕΤΕ, όσο διαπραγματεύεται πάνω από 3,17, ενώ η Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,53% 3,76 πάτησε το 1,40 ευρώ.

    Ο ΟΤΕ κινείται σε υψηλά 13 ετών, στα 13,94 ευρώ και όγκο 630 χιλιάδων τεμαχίων, ενώ πράξεις πάνω από τα 13,13 ευρώ για τον ΟΠΑΠ.

    Ο Φουρλής ενισχύεται σε νέα υψηλά στα 4,27 ευρώ, ενώ διόλου ευκαταφρόνητη είναι η απόδοση με πάνω από 7% στον Δρομέα, την Centric, την CPI, την Κλουκίνας Λάππας και την ΕΚΤΕΡ που ενισχύεται πάνω από 5%.

    Διαβάστε επίσης:

    Kim Kardashian, Floyd Mayweather: Επενδυτές τους κατηγορούν για παραπλάνηση στην αγορά crypto

    Με οδηγό τις τράπεζες η αυτονόμηση στο Ελληνικό Χρηματιστήριο

    Γιατί το ράλι στις τράπεζες δεν συνδέεται με την αξιολόγηση της Fitch την Παρασκευή



    ΣΧΟΛΙΑ