• Business

    Kim Kardashian, Floyd Mayweather: Επενδυτές τους κατηγορούν για παραπλάνηση στην αγορά crypto

    • Bloomberg

    Κιμ Καρντάσιαν


    Mήνυση κατά της Kim Kardashian και του Floyd Mayweather Jr. κατέθεσαν επενδυτές που τους κατηγορούν για παραπλάνηση μέσω της προώθησης ενός κρυπτονομίσματος με το όνομα EthereumMax.

    Η τηλεοπτική αστέρας των reality και ο πρώην πρωταθλητής του μποξ πληρώθηκαν για να διαφημίσουν το ψηφιακό νόμισμα που βασίζεται σε blockchain στους θαυμαστές τους, «παροτρύνοντας τους επενδυτές να αγοράσουν αυτά τα επενδυτικά προϊόντα σε διογκωμένες τιμές», σύμφωνα με την καταγγελία που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες. Ο πρώην παίκτης της Boston Celtic, Paul Pierce, είναι επίσης κατηγορούμενος.

    Αναφορά στην Kardashian έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο και από τη ρυθμιστική αρχή του χρηματοοικονομικού τομέα (FCA) στη Βρετανία επειδή παρέσυρε τους 250 εκατομμύρια οπαδούς της στο Instagram στην «φούσκα των κρυπτονομισμάτων με την ψευδαίσθηση του γρήγορου πλουτισμού».

    Ο Mayweather, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες προσωπικότητες του μποξ, έχει στο παρελθόν έρθει σε σύγκρουση με τις ρυθμιστικές αρχές για την προώθηση επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα. Του επιβλήθηκε πρόστιμο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ το 2018 επειδή διαφήμιζε τις αρχικές προσφορές νομισμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να αποκαλύψει ότι είχε πληρωθεί για να το κάνει.

    Οι εκπρόσωποι των Kardashian και Mayweather αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

    Floyd Mayweather Jr. GETTY Sub
    Floyd Mayweather Jr.

    Το EMAX περιγράφεται στην αγωγή ως «κερδοσκοπικό ψηφιακό token που δημιουργήθηκε από μια μυστηριώδη ομάδα προγραμματιστών κρυπτονομισμάτων», οι οποίοι κατονομάζονται επίσης ως κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

    «Το EthereumMax δεν έχει καμία σύνδεση με το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το Ethereum», σύμφωνα με μια υποσημείωση στην καταγγελία. «Είναι παρόμοιο με την διαφήμιση ενός εστιατορίου ως «McDonald’sMax» όταν δεν είχε καμία σχέση με τα McDonald’s εκτός από την ομοιότητα του ονόματος και το γεγονός ότι και οι δύο εταιρείες πωλούν προϊόντα διατροφής».

    Η υπόθεση κατατέθηκε ως ομαδική αγωγή για λογαριασμό όλων όσοι αγόρασαν κρυπτονομίσματα EMAX από τα μέσα Μαΐου έως τα τέλη Ιουνίου. Η καταγγελία αναφέρει παραβιάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών της Καλιφόρνια και ζητά την αποκατάσταση της «διαφοράς μεταξύ της τιμής αγοράς των tokens EMAX και της τιμής για την οποία πουλήθηκαν αυτά».

    Διαβάστε ακόμη:

    Κιμ Καρντάσιαν: Στο στόχαστρο των βρετανικών αρχών για ένα κρυπτονόμισμα



    ΣΧΟΛΙΑ