• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Lamda, Jumbo, Eurobank και Σαράντης κράτησαν τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 900 μονάδες

    • NewsRoom
    Χρηματιστήριο: Lamda, Jumbo, Eurobank και Σαράντης κράτησαν τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 900 μονάδες

    Οδ. Αθανασίου (Lamda) – Απ. Βακάκης (Jumbo) – Φ. Καραβίας (Eurobank) – Κ. Σαράντης (Sarantis)


    Mη ήπιες απώλειες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Τρίτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το ενδιαφέρον της αγοράς να είναι στραμμένο στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΔΕΗ.

    Ωστόσο, παρά τις πιέσεις στις περισσότερες μετοχές, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να διατηρηθεί πάνω από τις 900 μονάδες.

    Όπως ανέφερε νωρίτερα το mononews, μέσα σε μία ώρα από το άνοιγμα του βιβλίου προσφοράς, καλύφθηκε η αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ κάλυψη στο σύνολο (δηλαδή στα 1,35 δισ. ευρώ) στα 9 ευρώ.

    Το βιβλίο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μένει ανοιχτό και στο κλείσιμο θα γίνει η κατανομή. Ωστόσο, εφόσον έχει ήδη καλυφθεί στα 9 ευρώ πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει εύρος προς τα κάτω.

    Από εκεί και πέρα, η αγορά είχε να αντιμετωπίση την επιφυλακτικότητα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, εν όψει της αυριανής ανακοίνωσης της FED για την έναρξη του tapering στο πρόγραμμα μηνιαίας αγοράς ομολόγων.

    Η FED αναμένεται πως θα ανακοινώσει μείωση του ρυθμού αγοράς από τα 120 στα 105 δισ. δολάρια ανά μήνα.

    Από την άλλη, η αγορά είδε την JP Morgan να στέλνει αισιόδοξα μηνύματα για τις ελληνικές τράπεζες. Ο αμερικανικός οίκος JP Morgan επισημαίνει ότι η αισιοδοξία κυριαρχεί καθώς η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις με στόχο την ανάπτυξη, ενώ οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται κοντά στην επίτευξη μονοψήφιου δείκτη NPEs.

    Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,24% στις 591,23 μονάδες.

    Κάπως έτσι, ο  Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,08% στις 904,47 μονάδες, με τον τζίρο να ανέρχεται στα 58,1 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 28,1 εκατ. τεμάχια.

    Μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 11,8 εκατ. τεμάχια, από τα οποία τα 8,3 εκατ. στη Eurobank, ενώ ένα πακέτο 580 χιλ. μετοχών της Ελλάκτωρ αποκτήθηκε στην τιμή των 1,40 ευρώ/μετοχή.

    Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη στήριξη προσέφεραν οι μετοχές των Lamda (+1,85%),  Jumbo ( +1,43%), Eurobank (+1,35%) και Σαράντης (+1,04%). ;Hπια ανοδικά έκλεισαν οι ΟΛΠ, Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, ΔΕΗ, ΕXΑΕ και Βιοχάλκο.

    Αντίθετα, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της  Μυτιληναίος που έκλεισε με πτώση  2,04%, ενώ άνω του 1% ήταν οι απώλειες σε Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, Aegean, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και ΟΠΑΠ.

    Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Titan, Motor Oil, ΟΤΕ και Πειραιώς.



    ΣΧΟΛΙΑ