• Τράπεζες

    JP Morgan: Αισιοδοξία και θετικά μηνύματα για τις ελληνικές τράπεζες -Οι νέες τιμές στόχοι

    • NewsRoom
    JP Morgan


    Επαφές με τραπεζίτες και ανθρώπους της αγοράς είχαν στελέχη της JP Morgan, τα οποία βρέθηκαν στην Αθήνα μετά από σχεδόν δύο χρόνια λόγω Covid.

    Ο αμερικανικός οίκος JP Morgan επισημαίνει ότι η αισιοδοξία κυριαρχεί καθώς η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις με στόχο την ανάπτυξη, ενώ οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται κοντά στην επίτευξη μονοψήφιου δείκτη NPEs.

    Μετά τις επαφές που πραγματοποίησαν στελέχη του αμερικανικού οίκου με τραπεζικά στελέχη, αναφέρουν πως οι διοικήσεις είναι αισιόδοξες αναφορικά με τους στόχους για αποδοτικότητα κεφαλαίων (ROTE) στο 8-10% το 2022-23.

    Ωστόσο η JP Morgan καταγράφει κάποια αυξημένη προσοχή σε ό,τι αφορά το μέτωπο των καθαρών εσόδων από τόκους (ΝΙΙ) και άλλες κρίσιμες παραμέτρους όπως οι προμήθειες και τα κόστη κινούνται καλύτερα απ’ ό,τι οι αρχικές προσδοκίες.

    «Έχουμε εδώ και καιρό δει τις ελληνικές τράπεζες ως ελκυστική ιστορία επαναξιολόγησης με βάση το ROTE», επισημαίνει στην έκθεσή της.

    Με τον δείκτη τιμής προς ενσώματη αξία (P/TBV) τώρα κοντά στις 0,5 φορές το 2022, τη γενική αισιοδοξία για τα μακροοικονομικά και την εκκαθάριση των κόκκινων δανείων να έχουν σε μεγάλο βαθμό τιμολογηθεί, το πρώτο σκέλος του trade έχει αποδώσει.

    Από εδώ και στο εξής η πιθανή βελτίωση του ROTE στο 8-10% και η αυξημένη εμπιστοσύνη της αγοράς μπορεί να είναι οι παράγοντες που θα οδηγήσουν προς τις 0,7-0,8 φορές τα επόμενα 2-3 χρόνια.

    Κόκκινα δάνεια

    Σε ό,τι αφορά το μέτωπο των NPEs, η JP Morgan σημειώνει ότι η μείωση, μέσω τιτλοποιήσεων, κινείται ταχύτερα απ’ όσο προβλεπόταν και οι κίνδυνοι εκτέλεσης στο μέτωπο αυτό από εδώ και στο εξής περιορίζονται.

    Eurobank και Εθνική Τράπεζα αναμένεται να φτάσουν σε μονοψήφιο δείκτη NPEs έως τα τέλη της φετινής χρονιάς, ενώ η Alpha Bank και η Πειραιώς θα ακολουθήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2022.

    Η JP Morgan βλέπει περιθώρια ανόδου έως και 35% βλέπει στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών διατηρώντας τη σύσταση overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς, πλην της Πειραιώς, για την οποία συστήνει ουδετερότητα (neutral).

    Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά στις τιμές-στόχους:

    -Στην Alpha Βank, η σύσταση είναι overweight με τιμή-στόχο το 1,5 ευρώ.

    -Στη Eurobank, η σύσταση είναι overweight με τιμή-στόχο το 1,2 ευρώ

    -Στην Εθνική, η σύσταση είναι overweight με τιμή-στόχο τα 3,3 ευρώ

    -Στην Πειραιώς, η σύσταση είναι ουδέτερη με τιμή-στόχο το 1,9 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    JP Morgan για Ελλάδα: Η πιο «φθηνή» αγορά στην Ευρώπη με υψηλές μερισματικές αποδόσεις



    ΣΧΟΛΙΑ