• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Κόντρα στο ρεύμα με υψηλά 21 μηνών η Eurobank – Πάνω από τα 9 ευρώ η ΔΕΗ ενόψει ΓΣ

    Χρηματιστήριο: Κόντρα στο ρεύμα με υψηλά 21 μηνών η Eurobank - Πάνω από τα 9 ευρώ η ΔΕΗ ενόψει ΓΣ

    Φωκίων Καραβίας-Γιώργος Στάσσης


    Το άσχημο κλίμα των διεθνών αγορών ακολούθησε και το Χρηματιστήριο Αθηνών, που παρά τα υψηλά ημέρας στις 899 μονάδες, έκλεισε τελικά στις 891,30 μονάδες με απώλειες 0,38%.

    Οι συναλλαγές διαμορφώθηκαν στα 66,14 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα τα 5,5 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα.

    Eurobank και ΔΕΗ ήταν οι μετοχές εκείνες που άντεξαν και κράτησαν ανέπαφο το σενάριο για κίνηση της αγοράς προς την περιοχή των 900-905 μονάδων όπου εντοπίζεται και η επόμενη αντίσταση της αγοράς.

    Η προσοχή όλων πάντως είναι εστιασμένη στην κρίσιμη γενική συνέλευση της ΔΕΗ, καθώς αναμένεται να δοθούν λεπτομέρειες πάνω στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Μία μέρα πριν από τη γενική συνέλευση της ΔΕΗ η μετοχή επανήλθε στα επίπεδα πριν από την ανακοίνωση της ΑΜΚ στις 23 Σεπτεμβρίου.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ζήτηση είναι μεγάλη, κάτι που απoτυπώνεται σε δυνητικό ενδιαφέρον για αρκετά δισ. ευρώ, όπως αναφέρουν πηγές. Κατά τις εκτιμήσεις της αγοράς, η αύξηση αναμένεται να κινηθεί πάνω από το 1 δισ. ευρώ με 1,2 δισ. ευρώ, εξέλιξη την οποία έχει επισημάνει το mononews από την πρώτη στιγμή.

    Η μετοχή της ΔΕΗ έκλεισε στα 9,15 ευρώ και κέρδη 1,78% διακινώντας περισσότερα από 511 χιλιάδες κομμάτια.

    Ισχυρή ήταν η αντίδραση της Eurobank που έκλεισε σε ψηλά 21 μηνών! Η μετοχή βρέθηκε και στα 0,89 ευρώ για να κλείσει στα 0,885 ευρώ με όγκο περισσότερα από 8 εκατ. τεμάχια.

    Με εξαίρεση την μετοχή της Εθνικής, στην οποία βγήκαν πωλήσεις μετά την άνοδο της περασμένης Παρασκευής, Alpha Bank  και Πειραιώς έκλεισαν με οριακά κέρδη στα 1,129 ευρώ και 1,44 ευρώ αντίστοιχα.

    Από εκεί και πέρα, η μετοχή της ΕΧΑΕ βρίσκεται στο προσκήνιο και τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για αγορές από χαρτοφυλάκια συνδεδεμένα με την Goldman Sachs.

    Γύρισμα από τα 11,26 στα 11,60 ευρώ και κέρδη για την Τέρνα Ενεργειακή.

    Από την άλλη, οι πληροφορίες για έξοδο της Jumbo από τον MSCI κατά την αναθεώρηση της 11ης Νοεμβρίου έριξαν τη μετοχή με πτώση πάνω από 2,3%, στα 13,10 ευρώ.

    Αρνητικό πρόσημο και απώλειες 1,95% για τον ΟΤΕ, στα 15,30 ευρώ, τον ΟΠΑΠ, που υποχώρησε κάτω από 1%, στα 13,38 ευρώ , την Coca Cola που υποχώρησε 1,45%, στα 29,32 ευρώ, την Ελλάκτωρ που με -1,45%, έκλεισε στο 1,41 ευρώ, την Βιοχάλκο που σημείωσε πτώση 2,3%, στα 4,36 ευρώ.

    Σημειώνεται ότι η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ θα προχωρήσει στην έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 250 εκατ. ευρώ, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για επιτόκιο μεταξύ 2,8% – 3,4%. Πάντως, το ομόλογο της Capital αναμένεται να σημειώσει ιδιαίτερη επιτυχία αφού μόνο την πρώτη μέρα οι προσφορές δείχνουν προς πιθανή υπερκάλυψη κατά 5 φορές.

    Διαβάστε επίσης:

    Σωκράτης Λαζαρίδης: Όλο το παρασκήνιο ενόψει απομάκρυνσης, το «κατσαβίδι» και η Goldman Sachs



    ΣΧΟΛΙΑ