• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Και το πάρτι συνεχίζεται στις μετοχές του Κόκκαλη

    Σωκράτης Κόκκαλης (Intralot)

    Σωκράτης Κόκκαλης (Intralot)


    Νευρικό το ξεκίνημα για τον τραπεζικό κλάδο, αλλά συνεχές το ενδιαφέρον για τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις με τα χαρτιά στα οποία έχει παρουσία ο Σωκράτης Κόκκαλης να συνεχίζουν να υπεραποδίδουν.

    Κέρδη για ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, Πλαστικά Θράκης, Ιντρακάτ, φέροντας τα στοιχεία για το ΑΕΠ που θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα σε… δεύτερη μοίρα.

    Ανοδικά η μετοχή της ΕΤΕ ΕΤΕ 3,31% 7,81 και της Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,59 οριακές απώλειες για την Eurobank ΕΥΡΩΒ 0,50% 2,02 και εμφατική άνοδος πάνω από 1% στο ξεκίνημα στην Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,79% 3,75 με τον αγοραστή τις τελευταίες μέρες στη μετοχή να συνεχίζει να δίνει την τάση.

    Στα 10,73 ευρώ ενισχύεται η ΔΕΗ ΔΕΗ -0,71% 11,16 με κέρδη 0,8%, κέρδη 1,43% για την Coca Cola, στα 7,50 ευρώ ενισχύονται τα ΕΛΠΕ με την αγορά να θεωρεί ως έκπληξη το να γίνει το placement πάνω από τα 7 ευρώ, 1,14% η άνοδος στον ΑΔΜΗΕ προεξοφλώντας καλά αποτελέσματα γ’ 3μήνου, στα 3,67 ευρώ σκαρφαλώνει η Ιντρακάτ, κέρδη πάνω από 1% για την Ιντραλότ και ανόδου συνέχεια για την Ιντρακόμ που κοιτάζει πλέον τα 3 ευρώ. Κέρδη 3% και για την Κέκροψ!

    Απώλειες για Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ, Μότορ Όιλ ΜΟΗ 0,22% 27,22 και Jumbo.

    Χαμηλές οι συναλλαγές την Τετάρτη, λίγο πάνω από τα 3,2 εκατ. ευρώ στο πρώτο ημίωρο.

    Κατά τα άλλα, τα στοιχεία για την μείωση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς, δηλαδή ήταν χειρότερα απ’ ότι αναμενόταν με αποτέλεσμα κάποιοι από τους αναλυτές να προεξοφλούν μείωση επιτοκίων ακόμα και από τον Μάρτιο του 2024.

    Η προσοχή της αγοράς στρέφεται βεβαίως στα ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ -0,47% 8,39 καθώς αναμένεται η διάθεση του ποσοστού 10-11% από τους βασικούς μετόχους (Ελληνικό Δημόσιο και Paneuropean Oil – πλευρά Λάτση).

    Όλα δείχνουν ότι το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει τελικά την Πέμπτη.

    Επίσης, το ενδιαφέρον στρέφεται και στον ΑΔΜΗΕ που την Πέμπτη 7/12 ανακοινώνει αποτελέσματα γ’ τριμήνου.

    Σημειώνεται ότι σήμερα ολοκληρώνεται η δημόσια προσφορά των μετοχών της Orilina AEEAΠ για την εισαγωγή των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) και τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου ξεκινάει η δημόσια προσφορά για το εταιρικό ομόλογο έως 100 εκατ. ευρώ της Ιdeal και στη συνέχεια παίρνει σειρά η Ιντραλότ.

    Διαβάστε επίσης:

    Τειρεσίας: Από τη «μαύρη λίστα» στο credit scoring

    Πάνω από 338.000 μεταβιβάσεις ακινήτων το 2022

    Πώς η Ρωσία άνοιξε τρύπα 11 δισ. δολ. στις κυρώσεις της Δύσης για το πετρέλαιο – Ο ρόλος των Ελλήνων εφοπλιστών



    ΣΧΟΛΙΑ