• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Και νέες εντολές στο ξεκίνημα σε Alpha και ΕΤΕ

    O Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Bank

    Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Bank


    Η εμφανής εισροή κεφαλαίων κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο, κάτι που φάνηκε από τους μεγάλους όγκους συναλλαγών στις τράπεζες και κυρίως στην Alpha και την Eurobank και σε blue chips, όπως στον ΟΤΕ, δίνει το στίγμα για τη συνέχεια.

    Η Goldman Sachs βλέπει την αγορά μας στις 1000 μονάδες εντός του τετάρτου 3μήνου και το κλίμα αισιοδοξίας φαίνεται ότι περνάει και στα… χαμηλότερα στρώματα της αγοράς, αφού χθες καταγράφηκαν δεκάδες κλήσεις στις χρηματιστηριακές εταιρείες από “μικρομετόχους” που ενδιαφέρονται να κινήσουν εκ νέου τα χαρτοφυλάκιά τους.

    Η αγορά κινείται σταθεροποιητικά στις 907 μονάδες με τον πρώτο ισχυρό στόχο τεχνικής ανακατάληψης, αυτός των 913 μονάδων.

    Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι εφικτό άμεσα, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μεσολαβεί αύριο Παρασκευή, η αξιολόγηση της S&P.

    Όσο πιο κοντά φέρει τη χώρα στην επενδυτική βαθμίδα, τόσο το καλύτερο για εκείνους, να λυθούν τα χέρια τους, να επενδύσουν στις ελληνικές μετοχές, αφού μέχρι σήμερα ήταν διστακτικοί.

    Στόχος, σε ότι αφορά στις τράπεζες, παραμένει η διατήρηση του δείκτη τους πάνω από τις 580 μονάδες.

    Στο 1,15 συνεχίζει και σήμερα ανοδικά η Alpha ΑΛΦΑ 0,65% 1,56, στα 2,67 η ETE ΕΤΕ 0,14% 7,08, ενώ μικρές οι απώλειες για την Eurobank και την Πειραιώς, στα 0,90 και 1,43 με 1,44 ευρώ αντίστοιχα.

    Πτώση 1% για την ΔΕΗ ΔΕΗ 2,47% 11,18, στα 9,40 ευρώ, δεδομένου ότι χθες κατά τις δημοπρασίες βγήκε μεγάλη εντολή πώλησης 500 χιλιάδων τεμαχίων.

    Αμετάβλητη στα 7,46 ευρώ η Λάμδα, στα 15,51 ευρώ ο Μυτιληναίος, που κινείται σταθεροποιητικά, ενώ στα 13,50 ευρώ συνεχίζει ανοδικά το Jumbo και στα 15,47 ο ΟΤΕ ΟΤΕ -0,21% 13,95, μετά τη χθεσινή πτώση.

    Αρνητικό πρόσημο για τον ΟΠΑΠ, μετά τη χθεσινή άνοδο, η οποία ήρθε παρά την αποκοπή του μερίσματος. Νέες εντολές και σήμερα στην Τέρνα Ενεργειακή, στην οποία χθες υπήρξαν αρκετά πακέτα, τα οποία διακινήθηκαν μέσω της Citigroup. Από τα small caps ξεχωρίζει η κίνηση πάνω από 3% στον Κέκροπα.



    ΣΧΟΛΙΑ