• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Κάτω από το 0,90% το 10ετές, δίνει φόρα και στο Χ.Α. – Τι συμβαίνει με την Byte;

    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Σε επτά συνεδριάσεις από το ξεκίνημα του Οκτωβρίου ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έχει κλείσει με απώλειες τις δύο.

    Είναι εμφανές ότι το ενδιαφέρον στο Χ.Α. έχει στραφεί σε επιλεγμένες μετοχές, αφήνοντας κατά μέρους τα επενδυτικά στερεότυπα που θέλουν ένα χαρτοφυλάκιο να περιλαμβάνει και τράπεζες. Αυτό πλέον δεν ισχύει σχολιάζουν οι χρηματιστές, στηρίζοντας την αντίδραση της αγοράς βασισμένη στα οικονομικά αποτελέσματα του εξαμήνου. Από αυτά, όπως λένε, φαίνεται να έχει ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι, αφού φαίνεται ξεκάθαρα ποια «χαρτιά» ανταπεξήλθαν εν μέσω πανδημίας και ποια όχι. Και όταν γράφουμε «χαρτιά» εννοούμε τις εταιρείες που αντικατοπτρίζουν.

    Καλά είναι τα νέα και από το μέτωπο των ομολόγων με το ελληνικό 10ετές νωρίτερα την Πέμπτη να καταγράφει ένα ακόμα ρεκόρ, υποχωρώντας κάτω και από 0,90%.

    Ο γενικός δείκτης, ωστόσο, δείχνει να «φορτσάρει», με κίνηση προς τις 647 μονάδες, με κέρδη 0,8%, ενώ και οι συναλλαγές έπειτα από 2,5 ώρες συναλλαγών δείχνουν ενισχυμένες στα 20 εκατ. ευρώ.

    Θετικό παραμένει το κλίμα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία βρίσκονται πλέον σε υψηλά σχεδόν τριών εβδομάδων.

    Ο τραπεζικός κλάδος ακολουθεί με κέρδη 2%. Παρά το νωχελικό ξεκίνημα σε Alpha, Eurobank και Πειραιώς, πλέον σημειώνουν άνοδο πάνω από 1,2%, ενώ σημαντικότερη είναι η αντίδραση της ΕΤΕ ΕΤΕ -1,27% 6,98 που ξεπερνάει σε κέρδη το 3,2%, εν αναμονή των αποτελεσμάτων για την Εθνική Ασφαλιστική.

    Στο προσκήνιο επιστρέφουν «χαρτιά» μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων, όπως η Byte, που αποκομίζει και τα περισσότερα κέρδη, 9%, με όγκο 746 χιλιάδων τεμαχίων. Στη μετοχή άλλαξαν χέρια με πακέτο 675 χιλιάδες τεμάχια στο 1,07 ευρώ.

    Εντολές αγορών βγαίνουν ακόμα στην Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 1,98% 2,57, που σημειώνει άνοδο πάνω από 4,5%, στο 1,5444 ευρώ, αγγίζοντας υψηλά τουλάχιστον 9 μηνών. Μέχρι στιγμής έχουν αλλάξει χέρια πάνω από 478 χιλιάδες τεμάχια.

    Από εκεί και πέρα, οι αγοραστές στη ΔΕΗ δεν το βάζουν κάτω και δίνουν περαιτέρω ώθηση 1,855% στη μετοχή, που αγγίζει τα 5,50 ευρώ, προσπάθεια απεγκλωβισμού από τα φετινά χαμηλά για φέτος για τα ΕΛΠΕ, στα 4,65 ευρώ, ενώ απώλειες στα 10,19 ευρώ σημειώνει η ΜΟΗ ΜΟΗ -1,38% 25,76.

    Θετικό πρόσημο για τον ΟΠΑΠ 1,15%, στα 8,38 ευρώ και κέρδη 1,755 για την Τέρνα Ενεργειακή, στα 11,60 ευρώ.

    Από τις μετοχές που διακινούνται, 58 ενισχύονται και 35 υποχωρούν.



    ΣΧΟΛΙΑ