• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Jumbo, OTE, OΠΑΠ ανάχωμα στους πωλητές

    Χρηματιστήριο


    Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.).

    Αν επιτευχθεί το 3Χ3 και δύο μέρες πριν από την αξιολόγηση της Fitch, θεωρείται ότι θα ενσωματωθεί κάποιο καλό νέο ως προς το αξιόχρεο της χώρας.

    Προς το παρόν, φαίνεται ότι βγαίνει κάποιου είδους κόπωση. Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. σκαρφαλώνει σε νέα υψηλά διετίας, στις 937 μονάδες, καταγράφοντας οριακά κέρδη, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με τις ευρωπαϊκές αγορές.

    Οι συναλλαγές δείχνουν να φορτσάρουν ξεπερνώντας στην πρώτη ώρα τα 15 εκατ. Ευρώ, που σημαίνει ότι δεν είναι και λίγοι εκείνοι που σπεύδουν να πάρουν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη τους.

    Από την άλλη, είναι σημαντικό ότι η προσφορά απορροφάται, κάτι που έκδηλα παρατηρείται στην Eurobank. Στο 1,21 ευρώ σκαρφαλώνει η μετοχή της Alpha Bank, βεβαίως όχι με την ίδια ορμή που καταγράφηκε στο προηγούμενο διήμερο. Πράξεις πάνω από τα 3,187 ευρώ ανεβαίνει η ΕΤΕ και πάνω από το 1,405 η Πειραιώς.

    Ο ΟΤΕ, που αποτελεί το βαρόμετρο των τελευταίων ημερών, σκαρφαλώνει στα 13,88 ευρώ, κινούμενος ήδη σε νέα υψηλά 13 ετών, ενώ κέρδη πάνω από 1% και διάσπαση των 13 ευρώ με εντολές που οδηγούν στα 13,10 ενισχύεται ο ΟΠΑΠ.

    Από την αρχή της χρονιάς η Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,01% 2,01 σημειώνει άνοδο 13,30% από την αρχή του 2022, η Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,23% 1,65 11,98%, η Εθνική ΕΤΕ 1,46% 7,67 και η Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,77% 3,95 έχουν την ίδια άνοδο κατά 8,29%.

    Η Eurobank και η Πειραιώς έχουν μόνο ανοδικές φέτος, δηλαδή έξι στις έξι και ο τραπεζικός δείκτης είναι στο +11,08%.

    Πάνω από τα 14,44 ευρώ η Τιτάν που κινείται μόνιμα σε θετικό πρόσημο από το ξεκίνημα της χρονιάς. Η μετοχή των ΕΛΠΕ σημειώνει άνοδο πάνω από 1,5% στα 6,56 ευρώ μετά την αναβάθμιση από την Eurobank που οδηγεί τη μετοχή πάνω από τα 8 ευρώ.

    Στα 3,88 ευρώ σκαρφαλώνει η ΕΧΑΕ, μετά την ανακοίνωση της Amber ότι ελέγχει το 5% του μετοχικού κεφαλαίου.

    Πάνω από 2% τα κέρδη για το Jumbo που πλησιάζει τα 14 ευρώ.

    Το ενδιαφέρον στρέφεται, επίσης στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις και ειδικά στις εταιρείες του κλάδου πληροφορικής (Έψιλον Νετ, CPI κ.ά).

    Διαβάστε επίσης:

    Morgan Stanley, BNP Paribas προειδοποιούν: Προσδεθείτε… Έρχονται αναταράξεις στην αγορά συναλλάγματος

    Με οδηγό τις τράπεζες η αυτονόμηση στο Ελληνικό Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο: Ο Τσαμάζ, ο Βακάκης και ο οίκος Fitch



    ΣΧΟΛΙΑ