• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Η σκυτάλη στην Eurobank και την Πειραιώς, κέρασμα οι 950 μονάδες από την Coca Cola

    Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο

    Γενικός Δείκτης Χρηματιστηρίου


    Ανάσες σε Εθνική και Alpha, αλλά νέες εντολές σε Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,98% 2,06 και Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,26% 3,88, που μαζί με την Coca Cola, τον ΟΤΕ, τον Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ 0,37% 38,34 και τη ΔΕΗ βοηθούν τον Γενικό Δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών να κάνει την επαναφορά πάνω από τις 951 μονάδες, επίπεδα τα οποία έχει να δει εδώ και δύο εβδομάδες.

    Κι αν επισήμως η προσοχή της αγοράς είναι στραμμένη στις συνεδριάσεις της ΕΚΤ και της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας αύριο Πέμπτη, προκειμένου οι αγορές να σχηματίσουν καλύτερη εικόνα ως προς τις προθέσεις τους για το τέλος της νομισματικής χαλάρωσης και της επιστροφής στον κλοιό αύξησης επιτοκίων, στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.), οι επενδυτές είναι στραμμένοι στη διάχυση της ανόδου.

    Στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις και ειδικά στις συνεδριάσεις της περασμένης Παρασκευής και της Δευτέρας, η αντίδραση ήταν μονοδιάστατη και αφορούσε στις τράπεζες. Ειδικά σε ΕΤΕ ΕΤΕ 4,17% 8,50 και Alpha ΑΛΦΑ 1,86% 1,64.

    Από χθες Τρίτη, παρατηρείται διάχυση της ανόδου και στα υπόλοιπα blue chips, αλλά και σε μια σειρά από μετοχές των μικρότερων κεφαλαιοποιήσων.

    Ο Φουρλής συνεχίζει ανοδικά στα 4,33 ευρώ, ενώ την περιοχή άνω των 4 ευρώ διερευνά η Βιοχάλκο. Πάνω από τα 30,20 ευρώ επανέρχεται η Coca Cola ΕΕΕ 1,32% 32,20 πάνω από τα 2,09 ευρώ η Ιντρακάτ, στα 7,12 η Lamda Development ΛΑΜΔΑ 1,29% 7,08 με κέρδη 1,6% και από τα small caps διαπρέπουν Σίδμα και Σαράντης.

    Αυτά, αποτελούν στοιχεία ενός ζωντανού οργανισμού που είναι το χρηματιστήριο ή καλύτερα που φιλοδοξεί να καταστεί φέτος το Χρηματιστήριο, καταγράφοντας ήδη ισχυρές αποδόσεις πάνω από 19% για τον τραπεζικό κλάδο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά το Χ.Α. σημειώνει από τις υψηλότερες αποδόσεις παγκοσμίως πάνω από 4%, όταν μεγάλα ποσοστά πτώσης για τα δεδομένα τους, σημείωσαν από τον πρώτο μήνα της χρονιάς οι μεγάλες αγορές του εξωτερικού.

    Αυτά, βεβαίως, συμβαίνουν σε μία εποχή που η αγορά των ομολόγων προεξοφλεί αύξηση των επιτοκίων. Το ελληνικό 10ετές ενισχύεται στο 1,73%, ενώ παρατηρεί κανείς ότι την Τετάρτη, ο αντίστοιχος γερμανικός τίτλος επανήλθε σε θετική απόδοση 0,01%.

    Διαβάστε επίσης:

    Σε συνταγή Ρεχάγκελ, το Χρηματιστήριο Αθηνών εκπλήρωσε το January Effect!

    Πόλυς Β. Χατζηωάννου: Όλα τα μυστικά για το ναυτιλιακό ομόλογο των 100 εκατ. ευρώ που βγαίνει στην ελληνική αγορά

    Χρηματιστήριο: Μάχη κεφαλαιοποιήσεων Εθνικής – Alpha – Δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση



    ΣΧΟΛΙΑ