• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Οι προϋποθέσεις για κίνηση πάνω από τις 1.260 μονάδες – Focus στα αποτελέσματα, κρατάει ανοδικά η ΕΤΕ

    Παύλος Μυλωνάς, CEO Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ)

    Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας


    Μια θετική εβδομάδα ήταν η προηγούμενη για την αγορά και τον δείκτη του Χρηματιστηρίου και με προϋποθέσεις και νέα αφετηρία πάνω από τις 1.250 μονάδες, ξεκινάει η τρέχουσα.

    Η περιοχή των 1.263 μονάδων δεν «αποκτήθηκε» την περασμένη εβδομάδα, αλλά όλοι οι εμπλεκόμενοι περί τα χρηματιστηριακά γνωρίζουν ότι αν «πέσουν» οι 1.260 μονάδες, ανοίγει ο δρόμος για τις 1.320.

    Μένει να φανεί τι θα συμβεί την τρέχουσα εβδομάδα, που όμως, είναι εβδομάδα αργίας για τη Νέα Υόρκη (Ημέρα Ευχαριστιών).

    Η αγορά, μάλιστα, εισήλθε στην περιοχή των 1.260 – 1.280 μονάδων πριν τελειώσει μια ποσοστιαία μονάδα χαμηλότερα.

    Κέρδη κατέγραψαν και οι βασικοί διεθνείς μετοχικοί δείκτες την περασμένη εβδομάδα εν μέσω χαμηλότερων κρατικών ομολογιακών αποδόσεων σε όλη την καμπύλη.

    Στο εσωτερικό, η τρέχουσα εβδομάδα περιέχει αρκετές ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων Γ΄ τριμήνου από ΕΧΑΕ (σήμερα μ.σ.), ΟΠΑΠ, Φουρλή Συμμετοχών, ΕΛΧΑ (αύριο μ.σ.) και Lamda, Quest (Τετάρτη μ.σ.).

    Στο εξωτερικό οι αγορές ενδεχομένως να κινηθούν εντός εύρους τιμών δεδομένου ότι είναι εβδομάδα Ευχαριστιών στις ΗΠΑ και η αγορά εκεί θα παραμείνει κλειστή την Πέμπτη, ενώ θα κλείσει νωρίτερα την Παρασκευή.

    Για σήμερα δεν έχουμε σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία.

    Ο γενικός δείκτης, σύμφωνα με τους αναλυτές, πιθανότατα να συνεχίσει την πλαγιοανοδική κίνηση, αν και η εκτίμηση είναι ότι θα αποτελέσει δύσκολο στοίχημα η διαφυγή πάνω από τις 1.280 – 1.290 μονάδες εντός εβδομάδας.

    Τα κέρδη τρίτου τριμήνου που έχουν ανακοινωθεί είναι αρκετά καλά, ενώ γεμάτη από ανακοινώσεις είναι και η τρέχουσα εβδομάδα.

    Υπενθυμίζεται πως η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE Russell την περασμένη Παρασκευή δεν είχε αλλαγές για ελληνικές μετοχές πλην την αύξηση της στάθμισης της Εθνικής στους δείκτες που συμμετέχει.

    Σημειώνεται πως οι μετοχές του placement της Εθνικής θα δοθούν αύριο στους δικαιούχους και σήμερα γίνεται η υποδοχή από την ΕΧΑΕ με το καθιερωμένο καμπανάκι.

    Πάνω από 8,2 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές στο Χ.Α. πριν καν βγει το πρώτο ημίωρο. με το ενδιαφέρον στην ΕΤΕ ΕΤΕ 3,31% 7,81 τη Δευτέρα, αλλά σχετικά μειωμένο με την μετοχή να ενισχύεται στα 6,16 ευρώ.

    Μικρές απώλειες στο 1,667 για την Eurobank ΕΥΡΩΒ 0,50% 2,02 κέρδη 0,70% για την Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,79% 3,75 στα 3,16 ευρώ και απώλειες 0,60% για την Alpha Bank στο 1,50 ευρώ.

    Θετικό πρόσημο στον δείκτη από την Coca Cola ΕΕΕ 1,45% 30,80 που ενισχύεται 0,80%, πάνω από 1% η ΜΟΗ, σχεδόν 1% στην Jumbo, στα 26,90 ευρώ ΜΠΕΛΑ 1,03% 29,48 στα 12,68 ενισχύεται οριακά ο ΟΤΕ.

    Πάνω από 1% τα κέρδη για την Cenergy, 1,95% η άνοδος για ΑΔΜΗΕ, στα 10,30 η ΔΕΗ ΔΕΗ -0,71% 11,16 με οριακή άνοδο.

    Διαβάστε επίσης:

    Τrade Estates: Πτώση κερδών στο 9μηνο – Αυξημένα έσοδα από μισθώματα

    Εθνική Τράπεζα: 50 Έλληνες επιχειρηματίες πήραν μετοχές από το placement

    Γιατί οι αναλυτές προτιμούν ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και λιγότερο ΟΤΕ



    ΣΧΟΛΙΑ