• Τράπεζες

    Μυλωνάς (Εθνική): Η αγορά έδειξε εμπιστοσύνη στη χώρα, στην οικονομία, στο τραπεζικό σύστημα

    • NewsRoom
    Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας

    Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας


    Την αισιοδοξία του για την πορεία της Εθνικής Τράπεζας μετά το placement αλλά και για την ελληνική οικονομία, εξέφρασε ο Παύλος Μυλωνάς, διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας. Μιλώντας στην τελετή έναρξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιτυχούς ολοκλήρωσης διάθεσης του 22% της Εθνικής που κατείχε το ΤΧΣ, ο κ. Μυλωνάς ανέφερε: «Η αγορά έδειξε εμπιστοσύνη στη χώρα, στην οικονομία, στο τραπεζικό σύστημα, αντανακλώντας την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει…

    Συνεχίζουμε τη δουλειά που έχουμε μπροστά μας και περιμένουμε να είμαστε ξανά εδώ σύντομα”, πρόσθεσε.

    Ο κ. Μυλωνάς, ανέφερε επίσης ότι οι επενδυτές δεν αγόρασαν τις μετοχές της ΕΤΕ για την κερδοφορία, επένδυσαν για τη δουλειά που έχει γίνει με το να είναι η πρώτη ψηφιακή τράπεζα, για την αναδιάρθωση του δικτύου καταστημάτων.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ Γιάννος Κοντόπουλος, δήλωσε ότι η διάθεση των μετοχών Εθνικής αποτελεί εξέλιξη – σταθμό για την κεφαλαιαγορά, και τόνισε ότι οι αιτήσεις των Ελλήνων ιδιωτών επενδυτών στη δημόσια προσφορά προσέγγισαν τις 7.500 εκ των οποίων 765 αποτελούν νέες μερίδες που άνοιξαν για την εγγραφή στο placement της Εθνικής και 315 ενεργοποίηση αδρανών κωδικών.

    O Ξηρουχάκης

    Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ, Ηλίας Ξηρουχάκης, στο πλαίσιο της τελετής έναρξης της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο από τον Π. Μυλωνά της Εθνικής Τράπεζας, για το 27% της Πειραιώς είπε ότι ο σχεδιασμός προβλέπει διάθεση το Μάρτιο του 2024, και τόνισε ότι το Ταμείο θα έχει την εισήγηση του συμβούλου για το το ύψος και το timing της διάθεσης στα τέλη Φεβρουαρίου, ώστε με βάση τις συνθήκες που επικρατούν στις αγορές, να λάβει τις αποφάσεις του.

    Ανέφερε επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη due diligence σε Attica Bank και Παγκρήτια, βάσει του οποίου θα προκύψουν οι όροι συγχώνευσης και η σχέση ανταλλαγής.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Εθνική Τράπεζα: Τα 6,2 δισ. ευρώ της πρώτης μέρας και ο ρόλος του Παύλου Μυλωνά

    Εθνική: Τα μυστικά ραντεβού Μυλωνά με 20 top επιχειρηματίες και εφοπλιστές – Όλο το παρασκήνιο και τα ονόματα

    Εθνική Τράπεζα: 50 Έλληνες επιχειρηματίες πήραν μετοχές από το placement



    ΣΧΟΛΙΑ