• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Η Morgan Stanley αλλάζει το κλίμα

    Wall Street


    Tο rebalancing στις τράπεζες φαίνεται ολοκληρώθηκε με τον άγαρμπο εκείνο τρόπο που είδε η αγορά την περασμένη Παρασκευή και πλέον «παίζει» ισχυρά η αναβάθμιση του κλάδου από την Morgan Stanley, όπως αποκάλυψε πρώτο το mononews.gr, κάτι που επιτρέπει στα ισχυρά χαρτοφυλάκια να τοποθετούνται απελευθερωμένα στις μετοχές των συστημικών.

    Τελικά είναι αυτό που έλεγε πριν από δέκα χρόνια ο τότε πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σπ. Καπράλος. «Η υποβάθμισητου Χ.Α.», έλεγε, κι εν προκειμένω η υποβάθμιση των τραπεζικών μετοχών στον δείκτη Small Cap της Morgan Stanley, από τον standard μέχρι πρότινος, «θα επιτρέψει τη δράση επιθετικών χαρτοφυλακίων».

    Σε κάθε περίπτωση οι τραπεζικές μετοχές ενισχύονται με κέρδη περισσότερο από 4%, με την Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,23% 1,65 να ενισχύεται 3,6%, την ΕΤΕ 5,38%, την Eurobank 3% ΕΥΡΩΒ 1,51% 2,02 και την Πειραιώς 2,93%.

    Το καλό κλίμα έχει περάσει και στο υπόλοιπο ταμπλό. Και είναι απόρροια του καλού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές. Παρίσι και Μιλάνο ενισχύονται με κέρδη πάνω 2%.

    Το ελληνικό 10ετές υποχωρεί στο 1,5%, ενώ η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί στα 33 δολάρια ανά βαρέλι.

    Τα χρηματιστήρια της βόρειας Ευρώπης, όπως το γερμανικό, παραμένουν κλειστά λόγω αργίας.

    Κέρδη 3,7% για την Aegean, 3,7% για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,48% 16,50, 4,14% για την ΔΕΗ, 2,5% για την Ελλάκτωρ, 2,5% για την Jumbo και τον Μυτιληναίο και 1,7% για τον ΟΠΑΠ.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ενισχύεται 1,2%, στις 660,91 μονάδες και με τις συναλλαγές να εκτοξεύονται στα πρώτα 40 λεπτά, στα 18,19 εκατ. ευρώ. Και μάλιστα χωρίς κανένα πακέτο.



    ΣΧΟΛΙΑ