• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Η ελκυστική τεχνική εικόνα της ΔΕΗ και η Coca Cola ανεβάζουν τον δείκτη

    Ο επικεφαλής ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC, Ζόραν Μπογκντάνοβιτς

    Ο επικεφαλής ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC, Ζόραν Μπογκντάνοβιτς


    Άνοιγμα στο +0,6% και αμέσως μετά από λίγα λεπτά στο +0,8% για τον γενικό δείκτη που σκαρφαλώνει για πρώτη φορά μετά από 1,5 εβδομάδα πάνω από τις 825 μονάδες.

    Τάση, που φάνηκε από χθες, καθώς η αγορά κράτησε δυνάμεις, ακόμα και στην πτώση, με το φρένο να μπαίνει στις 819 μονάδες.

    Ίδια τάση και στον S&P που συγκράτησε επίσης τις απώλειές του, κλείνοντας με ανεπαίσθητη πτώση.

    Το αν το short squeeze βρίσκεται σε εξέλιξη είναι κάτι που θα φανεί από την ένταση των εντολών αγοράς και από το ποσοστό ανόδου.

    Όσο πιο «βίαιο» το κλείσιμο ανοιχτών θέσεων, τόσο πιο γοργή θα είναι η αντίδραση, σημειώνουν οι αναλυτές.

    Πάντως, η τρέχουσα εβδομάδα δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες και οι αγοραστές έχουν τον πρώτο λόγο, περιορίζοντας τις απώλειες από την αρχή του χρόνου και αναδεικνύοντας τις χαμηλές αποτιμήσεις που έχει δημιουργήσει η διόρθωση.

    Το άσχημο νέο σε διεθνές επίπεδο είναι η μείωση της παραγωγής κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα, εξέλιξη που αναμένεται να ανεβάσει τις τιμές (πάνω από τα 92 δολ. έφτασε το βαρέλι) επιβαρύνοντας τον πληθωρισμό και επιτείνοντας την ύφεση.

    Εντολές λοιπόν, βγαίνουν στην Alpha Bank, την ΕΤΕ που πλησιάζει τα 3,20 ευρώ, οριακά στην Eurobank στα 0,88 ευρώ και εμφατικά στην Πειραιώς που σημειώνει κέρδη 1,7%.

    Στα 14,98 ευρώ ο Μυτιληναίος στα 17,66 η Τέρνα Ενεργειακή, οριακά κέρδη για τα ΕΛΠΕ, μικρές απώλειες για την Μότορ Όιλ και νέα ανοδική κίνηση βγαίνει στη ΔΕΗ με σαφείς εντολές αγορών από το εξωτερικό, με τη μετοχή να σκαρφαλώνει στα 5,67 ευρώ.

    Σημειωτέον, ότι οι επενδυτές εκμεταλλεύονται τη χαμηλή αποτίμηση στη ΔΕΗ με την κίνηση να ξεκινάει από τα επίπεδα των 5,10 ευρώ πριν από μία εβδομάδα και διάθεση σταθεροποίησης, με βάση την τεχνική εικόνα της μετοχής, μεταξύ 5,90 – 6,20 ευρώ.

    Ανάσα στον δείκτη, δίνει, επίσης, η άνοδος 1,47% στην μετοχή της Coca Cola με τον ΟΤΕ να ακολουθεί στα 15,44 ευρώ και κέρδη λίγο κάτω από 1%.

    Η τάση παραμένει δίκοπο μαχαίρι, αφού οι επενδυτές αναμένουν καλύτερες προϋποθέσεις πριν ρισκάρουν νέες τοποθετήσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Εκτινάχθηκαν οι εκροές στα funds που επενδύουν σε ομόλογα- Απώλειες 175,5 δισ. το 2022



    ΣΧΟΛΙΑ