• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Οι δέκα μετοχές που μοιράζουν συγκινήσεις με τον δείκτη σε νέα υψηλά 9 ετών

    Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean) - Ευάγγελος Μυτιληναίος

    Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean) – Ευάγγελος Μυτιληναίος (Mytilineos) – Απόστολος Βακάκης (Jumbo) – Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ)


    Aegean, Bιοχάλκο, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, ΜΟΗ, Jumbo, Μυτιληναίο, ΟΤΕ, ΤΕΝΕΡΓ οδηγούν την αγορά πάνω από τις 1.330 μονάδες και νέα υψηλά 9 ετών με συναλλαγές πάνω από 75 εκατ. ευρώ.

    Νευρικότητα στις τράπεζες με Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,23% 1,65 +1%, Εθνική ΕΤΕ 1,85% 7,70 +0,40% και Εurobank ΕΥΡΩΒ 1,51% 2,02 +0,20% από υψηλό ημέρας +1,44% ενώ ήπια υποχωρεί η  Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 -0,70% από υψηλό ενδοσυνεδριακό +2,1%.

    Η επενδυτική ψυχολογία παραμένει θετική καθώς η αγορά αναμένει την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, με τις εκθέσεις των διεθνών οίκων για τις ελληνικές μετοχές να συνεχίζονται ακάθεκτες ενώ το ενδιαφέρον εστιάζεται και στις επικείμενες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων β’ 3μήνου, ειδικότερα των τραπεζών .

    Αύριο 20/7 θα πραγματοποιηθεί η τακτική γενική συνέλευση της Eurobank, με τα  θέματα της ατζέντας η αγορά ιδίων μετοχών καθώς όπως έχει πει θέλει να επαναγοράσει το 1,4% των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ.

    Mε επιτόκιο 3,3% δανείστηκε το Δημόσιο το ποσό των 250 εκατ. ευρώ από την επανέκδοση 5ετούς ομολόγου.

    Οι συνολικές προσφορές ανήλθαν σε 1,046 δισ. ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023.

    Σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων

    Στο διεθνές περιβάλλον το ΑΕΠ της Κίνας δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες, ενώ σήμερα Τετάρτη 19/7, αναμένεται ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη του Ιουνίου  τελική μέτρηση, όπου θα κρίνει και τις αποφάσεις της ΕΚΤ για τα επιτόκια στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 27/7.

    Σημαντική μείωση παρουσίασε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούνιο στο 7,9% , κινούμενος μάλιστα χαμηλότερα και από τις προσδοκίες των αναλυτών.

    Εν τω μεταξύ, η επενδυτική ψυχολογία είναι θετική από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που ήταν ηπιότερα του αναμενόμενου και τροφοδότησαν τις προσδοκίες για μια λιγότερο επιθετική πολιτική από τη Fed στην επόμενη συνεδρίαση της FED (25 και 26/7).

    Διαβάστε επίσης:

    Mε επιτόκιο 3,3% δανείστηκε το Δημόσιο το ποσό των 250 εκατ. ευρώ

    Χρηματιστήριο: Σπάει το κοντέρ σε Πειραιώς, Mytilineos, Aegean και Intrakat

    Μαζικές αγορές ξένων στην Πειραιώς, ο επίμονος πωλητής του ΟΤΕ και η τράπεζα που μπήκε στην πρώτη τριάδα των κεφαλαιοποιήσεων



    ΣΧΟΛΙΑ