• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Σπάει το κοντέρ σε Πειραιώς, Mytilineos, Aegean και Intrakat

    Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς), Ευάγγελος Μυτιληναίος (Mytilineos) - ΕΥΤΎΧΗς βΑΣΙΛΆΚΗς (Aegean) - Αλέξανδρος Εξάρχου (Intrakat)

    Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς), Ευάγγελος Μυτιληναίος (Mytilineos) – ΕΥΤΎΧΗς βΑΣΙΛΆΚΗς (Aegean) – Αλέξανδρος Εξάρχου (Intrakat)


    Comeback για τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α. στις 1.325 μονάδες και με συναλλαγές που για το πρώτο ημίωρο των συναλλαγών ξεπερνούν ακόμα και τα… 13 εκατ. ευρώ!

    Μία μόνο μέρα κράτησε η διόρθωση, στις 1.300 μονάδες, την περασμένη Δευτέρα και χθες, αλλά και σήμερα, οι αγοραστές έχουν πάρει το πάνω χέρι.

    Ο Νίκος Καυκάς, υπεύθυνος ανάλυσης της Depolas Investment Services, γράφει:

    «Με την στήριξη της Μυτιληναίος αλλά και του τραπεζικού δείκτη ο ΓΔΧΑ κατάφερε χθες να πάρει πίσω μέρος των απωλειών της Δευτέρας, εν μέσω ενός σταθεροποιητικού κλίματος στο εξωτερικό.

    Οι διεθνείς αγορές διατηρούν εν πολλοίς τον θετικό βηματισμό τους καθώς οι οικονομικοί δείκτες αποδεικνύονται ιδιαίτερα ανθεκτικοί, αλλά και τα εταιρικά αποτελέσματα του Β΄τριμήνου  κινούνται ήδη υψηλότερα των εκτιμήσεων, κυρίως όμως στις ΗΠΑ. Για σήμερα, η αγορά αναμένει τα αποτελέσματα της Goldman Sachs εντός συνεδρίασης και της IBM, Tesla μετά την συνεδρίαση, ενώ καλύτερα των εκτιμήσεων κινήθηκαν τα κέρδη της ASML Holding στην Ολλανδία.

    Υπενθυμίζουμε ότι τα εγχώρια αποτελέσματα θα ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα με Μυτιλ και Τιταν (27 Ιουλ). Σημειώνουμε, ωστόσο, ότι η επενδυτική κοινότητα θα αναζητήσει θετικούς καταλύτες κυρίως στην καθοδήγηση των διοικήσεων των εισηγμένων το επόμενο διάστημα. Βαρύτητα θα δοθεί σήμερα στον πληθωρισμό Ιουνίου της Ευρωζώνης (τελευταία μέτρηση) και στα στοιχεία της αγοράς εργασίας και κατοικίας Ιουνίου των ΗΠΑ».

    Η θετική αντίδραση των ξένων χρηματιστηρίων στα θεαματικά κέρδη των αμερικανικών τραπεζών σε συνδυασμό με το ρεκόρ 52 εβδομάδων του Nasdaq, αφήνουν στο περιθώριο τις μαύρες προβλέψεις για πληθωρισμό και επιτόκια τα οποία όμως, θα κληθούν να τιμολογήσουν οι επενδυτές την επόμενη εβδομάδα.

    Στο Χ.Α., αύριο Πέμπτη 20/7 η σημαντική ΓΣ της Eurobank για το buyback του 1,4% που διαθέτει το ΤΧΣ και μία εβδομάδα μετά οι γενικές συνελεύσεις με εκπλήξεις (επαναγορά ιδίων μετοχών και πρόγευση για τα αποτελέσματα) για Alpha και ΕΤΕ.

    Στη συνέχεια ανακοινώνονται τα αποτελέσματα ά 6μήνου και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, ενώ νωρίτερα ανοίγουν την αυλαία Τιτάν και Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ -1,35% 37,96 από τα μη τραπεζικά  blue chips.

    Νέα υψηλά προς το 1,63 η Άλφα με κέρδη 1,3%, αντιδρά στα 6,22 ευρώ η ΕΤΕ, νέα κίνηση στο 1,65 ευρώ η Eurobank ΕΥΡΩΒ -2,40% 2,03 και σχεδόν 2% το ράλι στην ΠειραιώςΠΕΙΡ -0,26% 3,86 που έχει μπροστά της τον MSCI.

    Μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση της έναρξης κάλυψης του Μυτιληναίου από την Morgan Stanley, οι αγορές συνεχίζονται και η μετοχή απογειώνεται στα 35,50 με άνοδο 2,78%.

    Ανοδικά και το Jumbo στα 27,80, η Μότορ Όιλ, προς στα 23 ευρώ, στα 500 εκατ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση της Ιντρακάτ που καλπάζει σε νέα ιστορικά υψηλά και στα 3,15 ευρώ.

    Στα προηγούμενα υψηλά η ΔΕΗ και στα 10,50, κούρσα στα 12,48 ευρώ για την Aegean ΑΡΑΙΓ 0% 13,30 και εντολές αγορών από ξένα χαρτοφυλάκια πια.

    Σε νέα υψηλά στα 6,25 ευρώ η Cener. To ενδιαφέρον για την εγχώρια κεφαλαιαγορά είναι σφοδρό με διάχυση του ενδιαφέροντος και στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΛΓΕΚΑ: Προς υποχρεωτική δημόσια πρόταση και έξοδο από το Χ.Α.

    Σε ρυθμούς ενάρετου κύκλου το Χρηματιστήριο

    Μαζικές αγορές ξένων στην Πειραιώς, ο επίμονος πωλητής του ΟΤΕ και η τράπεζα που μπήκε στην πρώτη τριάδα των κεφαλαιοποιήσεων



    ΣΧΟΛΙΑ