• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Για 4 δισ. αποτίμηση πάει ο Μυτιληναίος, πάνω από τα 8 ευρώ επιστρέφει η ΔΕΗ, αγορές σε Άλφα και Πειραιώς

    Ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος

    Ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος


    Πλώρη για τα 4 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίηση έχει βάλει σήμερα η μετοχή της Μυτιληναίος, σε μία συνεδρίαση που το αγοραστικό ενδιαφέρον ανακάμπτει και περιλαμβάνει, αυτή τη φορά, τις τράπεζες.

    Μυτιληναίος και ΔΕΗ, με την τελευταία να επιστρέφει πάνω από τα 8 ευρώ με φόρα σε συνδυασμό με την αντίδραση που βγαίνει στις τράπεζες, στέλνουν τον γενικό δείκτη στα όρια των 1080 μονάδων με τις συναλλαγές αυτή την ώρα να φορτσάρουν πάνω από τα 8 εκατ. ευρώ! Ιδιαίτερα εντυπωσιακό στοιχείο, αν σκεφθεί κανείς ότι χθες την ίδια ώρα είχαν αλλάξει χέρια περί τα 5 εκατ. ευρώ.

    Σε καλό κλίμα και τα ξένα χρηματιστήρια, όπως και η επαναφορά του S&P πάνω από τις 4.116 μονάδες, σημειώνουν οι αναλυτές, με τις αγορές να αφήνουν πίσω τους τα μάκρο και να εστιάζουν στις καλύτερες αποτιμήσεις που προκάλεσε η διόρθωση του Μαρτίου. Στην Ελλάδα ως θετικό εκλαμβάνεται το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία ανακάμπτει στις δημοσκοπήσεις με τον προεκλογικό αγώνα να μην έχει αρχίσει τυπικά ακόμα.

    Κατά τα άλλα, στα 2,15 η μετοχή της Πειραιώς και κέρδη 1,80%, στα 1,198 η Άλφα με άνοδο πάνω από 1,9%, στο 1,22% η αντίδραση της Eurobank με κίνηση προς το 1,25 ευρώ και λιγότερο, κατά 0,90% τα κέρδη της ΕΤΕ, με άνοδο λιγότερο από 1%.

    Ο τραπεζικός κλάδος σημειώνει κίνηση στις 793 μονάδες με κέρδη 1,4% και γενικότερα υπάρχει η αίσθηση μερικής επιστροφής των αγοραστών.

    Είναι το ενδεχόμενο ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας από την S&P στις 21 Απριλίου; Είναι κάτι που θα φανεί στις επόμενες μέρες. Προς το παρόν ο δείκτης δείχνει τη διάθεση να “χτίσει” λίπος, πάνω από τις 1020 μονάδες, επανερχόμενος στο θετικό μομέντουμ με τους επενδυτές, όπως σχολιάζουν οι χρηματιστές, να νιώθουν ασφάλεια στη ζώνη 1070 – 1080 μονάδες.

    Κατά τα άλλα, μικρή διόρθωση σήμερα στην ΜΟΗ, αλλά κέρδη 1,94% στα ΕΛΠΕ.

    Κέρδη 1,5% για τον Μυτιληναίο που έσπασε και το φράγμα των 27,10 ευρώ! Κέρδη πάνω από 1% και για τη ΔΕΗ, στα 8,14 ευρώ, στα 7,58 ευρώ ενισχύεται η Aegean, 1,97% η Ελλάκτωρ στα 2,07 ευρώ, 1,93% τα κέρδη για την ΕΥΔΑΠ.

    Διαβάστε επίσης

    Γιατί κάνει ράλι η μετοχή της Μυτιληναίος, προς στα 3,2 δισ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση – Οι τελευταίες πληροφορίες



    ΣΧΟΛΙΑ