• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Φορτσάρουν ΕΤΕ, ΔΕΗ, Eurobank – Η Edison απογειώνει την Άβαξ

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ) - Γιώργος Στάσσης (ΔΕΗ) - Φωκίων Καραβίας (Eurobank) - Χρήστος Ιωάννου (ΑΒΑΞ)

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ) – Γιώργος Στάσσης (ΔΕΗ) – Φωκίων Καραβίας (Eurobank) – Χρήστος Ιωάννου (ΑΒΑΞ)


    Μεγάλη ανοδική αντίδραση 1,4% χθες για τον S&P στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αλλά πτωτικό άνοιγμα σήμερα για τον Dax στην Φρανκφούρτη εξαιτίας των άσχημων στοιχείων για την βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία. Κοιτάζει και την έκτη συνεχόμενα ανοδική συνεδρίαση ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) στις 1.339 μονάδες και με άνοδο 0,44% αυτή την ώρα.

    Πάνω από 5,74 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές.

    Μεγάλο το ενδιαφέρον και για τα small caps.

    Στο 1,55 ευρώ η τιμή στόχος για την Ιντραλότ από την Ambrosia και 3,20 ευρώ για την Άβαξ από την Edison, με τη μετοχή να ενισχύεται πάνω από 2% στο 1,75 ευρώ αυτή την ώρα.

    Η Ιντραλότ έχει μπροστά της την έκδοση ομολογιακού 135 εκατ. ευρώ.

    Εκτονώθηκε ανοδικά χθες ο γενικός δείκτης βρίσκοντας θετικό πάτημα στη θετική αντίδραση των μετοχικών δεικτών στο εξωτερικό.

    Δεδομένου ότι προσεγγίσαμε το άνω εύρος των εκτιμώμενων τιμών της περιόδου, οι επόμενες 2 με 3 συνεδριάσεις είναι αρκετά κρίσιμες για τη βραχυπρόθεσμη κατεύθυνση, σημειώνει η Depolas Investments.

    Άλλωστε, και η μακροοικονομική ατζέντα έχει αυξημένη βαρύτητα κυρίως την Πέμπτη και Παρασκευή, όπου αναμένουμε τα μεγέθη πληθωρισμού σε Γαλλία, Ισπανία, Ελλάδα και ΗΠΑ και στα στοιχεία της αγοράς εργασίας της τελευταίας.

    Για σήμερα, έχουμε το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη μεταξύ άλλων, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η βιομηχανική παραγωγή Νοεμβρίου στη Γερμανία, που ανακοινώθηκε πριν λίγο, κινήθηκε χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

    Κέρδη 1,16% για τη ΔΕΗ ΔΕΗ -0,51% 11,69 που προσεγγίζει εκ νέου τα 12,20 ευρώ, άνοδος 1,13% για την ΕΛΧΑ, κοντά στο 1% η αντίδραση για την Cener CENER -1,79% 8,25 υποτονικότερη η αντίδραση για τη Βιοχάλκο λίγο πάνω από τα 6 ευρώ, με =2% για σήμερα και η ΕΧΑΕ με τους επενδυτές να ποντάρουν σε αύξηση των συναλλαγών και την αναβάθμιση της αγοράς, με +2,38% η Ιντραλότ.

    Ως προς τις τράπεζες +0,94% η Πειραιώς, στο 1,581 ευρώ ενισχύεται η Alpha Bank ΑΛΦΑ 0,61% 1,64 κοντά στο 15 η αντίδραση της ΕΤΕ, στα 6,61 ευρώ σημειώνοντας νέα υψηλά και 1,36% τα κέρδη για την Eurobank, στο 1,642 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    ΔΕΗ: Τι περιμένει να ακούσει η αγορά από τον Γιώργο Στάσση στις 23 Ιανουαρίου

    Euroxx: Οι νέες τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες – Υψηλό περιθώριο ανόδου

    Πηγές Χάρη Καρώνη στο Mononews: «Στις μπίζνες ή πας στα δικαστήρια ή εξαγοράζει ο ένας τον άλλο» – Στα 3 δισ. ευρώ η αξία της Viva Wallet



    ΣΧΟΛΙΑ