• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Επιστροφή στο «κόκκινο» – Ισχυρές απώλειες για Eurobank, συγκράτησαν τη πτώση Πειραιώς και Τέρνα Ενεργειακή

    • NewsRoom


    Μόλις μια μέρα κράτησε η χαρά στο χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει με πτώση καταφέρνοντας πάντως να διατηρηθεί πάνω από τις 630 μονάδες.

    Οι πιέσεις στα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, ο χαμηλός τζίρος για μια ακόμα συνεδρίαση, το αρνητικό ρεκόρ που σημειώθηκε την Τετάρτη στο μέτωπο του κορονοϊού στην Ελλάδα, η ανησυχία γύρω από το μέγεθος των επιπτώσεών της πανδημίας στην ελληνική οικονομία και η συνεχιζόμενη κρίση στα ελληνοτουρκικά, με την Τουρκία να διατηρεί στα ύψη την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, δημιούργησαν ένα βαρύ κλίμα για τη Λεωφόρο Αθηνών, που δεν της επέτρεψε να συνεχίσει τη χθεσινή της θετική αντίδραση. Πάντως η αγορά παραμένει παγιδευμένη, όλο το καλοκαίρι, σε ένα στενό εύρος τιμών, λίγο πάνω από τις 620 μονάδες βρίσκοντας αντίσταση στις 650.

    Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,43% στις 633,09 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 31 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 11 εκατ. τεμάχια. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,61% στις 1.513,94 μονάδες.

    Από τις μετοχές, η Τράπεζα Πειραιώς ξεχώρισε θετικά με άνοδο +1,49%, ενώ η Τέρνα Ενεργειακή συνέχισε τη χθεσινή της θετική πορεία με κέρδη +1,19%. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι μετοχές των Aegean, Coca Cola, Titan, Φουρλής, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική και ΟΛΠ.

    Το μεγαλύτερο πλήγμα, αντίθετα, στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης δόθηκε από τη μετοχή της Eurobank, η οποία έκλεισε με απώλειες 3,11%. Μυτιληναίο και  ΟΠΑΠ έκλεισαν με πτώση -2,1%, ενώ ακολούθησαν τα ΕΛΠΕ, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, Alpha Bank, ΑΔΜΗΕ και Σαράντη, όλες με απώλειες άνω του 1%. Ηπια πτωτικά έκλεισαν οι Βιοχάλκο, Jumbo, Λάμδα, Ελλάκτωρ, Motor Oil και ΟΤΕ.



    ΣΧΟΛΙΑ