• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: ΕΛΠΕ, Μότορ Όιλ, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ οδηγούν την αγορά κοντά στις 900 μον.


    ΕΛΠΕ, Μότορ Όιλ, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ είναι τα blue chips που έχουν ανοίξει πανιά στην Λεωφόρο Αθηνών, κόντρα στην άπνοια που επικρατεί, αφού οι συναλλαγές με δυσκολία ξεπερνούν τα 18 εκατ. Ευρώ.

    Παρά το φιάσκο του MSCI για την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, που λίγο έλειψε να παρασύρει το επενδυτικό κοινό, τηρουμένων των συνθηκών, λόγω εποχικότητας που «μεταφράζεται» σε ιδιαίτερα χαμηλό τζίρο, κάποιες μετοχές κάνουν τη διαφορά.

    Ταυτόχρονα, ο γενικός δείκτης έρχεται πιο κοντά στις 900 μονάδες, αν και δεν υπάρχουν ισχυροί καταλύτες για να εδραιώσουν την κίνηση αυτή. Η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον την συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν εκπλήξεις κατά την τριμηνιαία αναθεώρηση του MSCI, σε ότι έχει να κάνει με τις ελληνικές μετοχές.

    Η μετοχή της Jumbo πάντως, εμφανίζει μικρές διακυμάνσεις, κινούμενη στα 13,25 ευρώ και με την κεφαλαιοποίηση να διαμορφώνεται πλέον κάτω από τα 2 δισ. ευρώ.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι στις τράπεζες οι διακυμάνσεις είναι μικρές, με την ΕΤΕ στα 2,51 ευρώ, την Eurobank και την Πειραιώς να «χάνουν» μόλις από 0,2%, τη στιγμή που η Alpha έχει περάσει σε θετικό πεδίο με την αγορά να οδηγεί την μετοχή προς το 1,14 ευρώ, αλλά με εκκωφαντικά μικρό όγκο, ούτε καν 1 εκατ. τεμαχίων!

    Κατά τα άλλα, στα 9,26 ευρώ ενισχύεται η ΔΕΗ, στα 31,76 η Coca Cola, εν αναμονή των αποτελεσμάτων ά 6μήνου την προσεχή Πέμπτη, στα 5,70 ευρώ αντιδρούν τα ΕΛΠΕ, στα 13,55 ευρώ η αντίδραση στην ΜΟΗ, στα 15,79 ευρώ ενισχύεται ο Μυτιληναίος και στα 12,11 ευρώ ο ΟΠΑΠ.

    Οριακά θετικό το πρόσημο για την Τέρνα Ενεργειακή, στα 11,60 ευρώ, τον ΟΤΕ στα 15,82 ευρώ που επιστρέφει στα υψηλά 13 ετών. Νέα αντίδραση πάνω από 10% για την Frigoglass.

    Διαβάστε επίσης

    Τα σενάρια του MSCI για Jumbo, Eθνική και Μυτιληναίο
    Το Χρηματιστήριο ξεπερνά την πύρινη λαίλαπα



    ΣΧΟΛΙΑ