• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: ΔΕΗ και Ελλάκτωρ δεν αφήνουν τον Δείκτη να πέσει


    Νέα αντίδραση επιχειρείται στο Χ.Α., μετά τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας ότι η Reggenborgh η οποία ήδη έχει πάρει θέση στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εδώ κι ενάμιση χρόνο σε ποσοστό 30%, προτίθεται να ενισχύσει τη συμμετοχή της και στην Ελλάκτωρ.

    Η μετοχή απογειώνεται πάνω από 6,5%, στο 1,12 ευρώ, με περισσότερες από 700 χιλιάδες τεμάχια. Αυτό αποδεικνύει τον λόγο που η μετοχή μέσα στον Αύγουστο έφτασε σε επίπεδα χαμηλότερα από τα 0,90 ευρώ, σενάριο που αποδόθηκε σε δήθεν οικονομικά προβλήματα.

    Το καλό νέο πάντως είναι ότι η αγορά δεν έχει φύγει σήμερα κάτω από τις 660 μονάδες, γεγονός που σημαίνει ότι «χωνεύει» τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Αυτό, ενώ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατεί ανασφάλεια, λόγω της β’ φάσης της πανδημίας και του ενδεχομένου περαιτέρω επιβράδυνσης της αμερικανικής και ευρωπαϊκής οικονομίας.

    Στο Χ.Α., ασφαλώς παρατηρούνται κινήσεις profit taking, αλλά παρατηρείται ισχυρή δυναμική. Αφενός στην Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0,80% 2,52, αφετέρου στην ΔΕΗ ΔΕΗ -0,18% 10,91 που χτυπάει το ένα υψηλό μετά το άλλο, σε τέτοιο βαθμό που η αγορά να θεωρεί ότι κομμάτια της Επιχείρησης «μαζεύει» κάποιος στρατηγικός -πλέον- επενδυτής. Το «χαρτί» ενισχύεται 2,36%, στα 5,21 ευρώ διακινώντας ως αυτή την ώρα 433 χιλιάδες τεμάχια. Εντολές αγορών, για τεχνικούς λόγους, βγαίνουν ακόμα στη Βιοχάλκο, που πάτησε τα 2,60 ευρώ.

    Από εκεί και πέρα ο τραπεζικός κλάδος τελεί υπό πίεση, με την Alpha, την Eurobank και την Πειραιώς να υποχωρούν, αλλά κάτω από 1%, θετικό πρόσημο, έστω και οριακά, για την ΕΤΕ, ενώ λελογισμένες είναι οι απώλειες στην ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΧΑΕ που πέρασε στο κόκκινο, το Jumbo, τον Μυτιληναίο, τον ΟΤΕ και την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Οι προαναφερόμενες μετοχές υποχωρούν κάτω από μία ποσοστιαία μονάδα.



    ΣΧΟΛΙΑ