• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Δεύτερη ημέρα ανόδου με πρωταγωνίστρια τη μετοχή του ΟΤΕ

    • NewsRoom


    Δεύτερη ημέρα ανόδου για το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να προσπαθεί να περάσει το όριο των 645 μονάδων, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνει, την ώρα που ο τζίρος διαμορφωνόταν κοντά στα 40 εκατ. ευρώ.

    Η αγορά βρήκε στήριξη στο θετικό κλίμα που επικρατεί στις αγορές της Ευρώπης με τον DAX να κινείται στο +2% και το χρηματιστήριο του Λονδίνου στο +1,3% ενώ και η  Wall Street ξεκίνησε με κέρδη, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία των τελευταίων συνεδριάσεων.

    Το ενδιαφέρον της αγοράς στράφηκε στην έκδοση του 10ετούς ομολόγου, με τις αγορές να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, καθώς εκδηλώθηκε μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την επανέκδοση. Οι προσφορές ξεπέρασαν τα 18 δισ. ευρώ και το ελληνικό Δημόσιο άντλησε 2,5 δισ. ευρώ. Παράλληλα, τα βλέμματα στράφηκαν στις χθεσινές ανακοινώσεις της Eurobank για τα αποτελέσματα εξαμήνου, με την  Bank of America να εκτιμά ότι η τράπεζα αλλάζει σελίδα και τους υπόλοιπους αναλυτές σε Ελλάδα και εξωτερικό να θεωρούν ιδιαίτερα θετικά τα στοιχεία που ανακοίνωσε η τράπεζα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας η Τέρνα Ενεργειακή ανακοίνωσε τα δικά της οικονομικά στοιχεία για το εξάμηνο, με τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 26,6 εκατ. ευρώ εμφανίζοντας αύξηση κατά 19,8%.

    Από εκεί  και πέρα, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας στο δεύτερο τρίμηνο, τα οποία θα ανακοινωθούν από την ΕΛΣΤΑΤ τις επόμενες ημέρες, αλλά και τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη για τα νέα μέτρα στήριξης, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου.

    Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο γενικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,72% στις 644,20 μονάδες. Ο τζίρος ανήλθε στα 39,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 25,6 εκατ. τεμάχια. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,80%, στις 1.542,07 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,65% στις 334,15 μονάδες.

    Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, ξεχώρισε αυτή του ΟΤΕ, η οποία έκλεισε στα 2,49%. Ο Όμιλος ήταν μεταξύ των 5 κοινοπραξιών που κατέθεσαν προσφορά για τον διαγωνισμό για τις ψηφιακές ταυτότητες, σε συνεργασία με τη γερμανική Veridos.

    Από εκεί και πέρα, ισχυρή άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Lamda (+1,96%), ΔΕΗ (+1,86%), Πειραιώς (+1,78), , Jumbo ( +1,70%), EΥΔΑΠ (+1,67%) και Μυτιληναίος (+1,13%).

    Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Coca Cola, Eurobank, Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, Βιοχάλκο, Φουρλής και Εθνική.

    Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε η μετοχή της Σαράντης, η οποία  έκλεισε στο -2,71%, ενώ η μετοχή της Titan υποχώρησε κατά -1,05%.

    Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Aegean, Motor Oil, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ και ΟΠΑΠ.

    Χωρίς μεταβολή τελικά έκλεισε η ΓΕΚ Τέρνα.



    ΣΧΟΛΙΑ