• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Χάθηκαν τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας – Πού οδηγούν οι αγοραστές την Ελλάκτωρ

    Χρηματιστήριο


    Ό,τι κέρδισε την περασμένη εβδομάδα η αγορά, το έχασε την τρέχουσα. Κέρδη 4,2% την περασμένη εβδομάδα, απώλειες 4,8% αυτήν την εβδομάδα, οι συναλλαγές της οποίας ολοκληρώθηκαν σήμερα.

    Ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών τερμάτισε τις συναλλαγές στις 620,18 μονάδες με κέρδη 0,15%, αν και μέσα στη μέρα βρέθηκε στις 624 μονάδες. Οι συναλλαγές διαμορφώθηκαν λίγο πάνω από τα 37 εκατ. ευρώ, με μόλις ένα πακέτο 50 χιλιάδων τεμαχίων στον ΟΠΑΠ.

    Το Χ.Α. έμεινε εκτός διεθνούς τάσης. Οι ευρωπαϊκές αγορές «έπαιζαν» την Παρασκευή το εμβόλιο της Pfizer, η οποία θα ζητήσει έγκριση από τις αρχές ακόμα και εντός του Νοεμβρίου. Στο Χ.Α. οι επενδυτές είχαν στραμμένη την προσοχή τους και στις εξελίξεις στο Καστελόριζο αναφορικά με τη συνέχεια της πρόκλησης των Τούρκων.

    Για μία ακόμα φορά η Ε.Ε. αρκέστηκε σε λεκτική προειδοποίηση εναντίον του Σουλτάνου, εξέλιξη που δεν τυγχάνει της ικανοποίησης της ελληνικής πλευράς η οποία προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο απέναντι στις επεκτατικές διαθέσεις της γειτονικής χώρας. Δεν είναι τυχαίο ότι το ελληνικό 10ετές «έφυγε» από τα χαμηλά του 0,76% απόδοση, πραγματοποιώντας κίνηση προς τ0 0,80%. Ωστόσο, η κυβέρνηση και ο ΟΔΔΗΧ, εξετάζουν το ενδεχόμενο νέας εξόδου της χώρας στις αγορές, κάτι που δεν θα ήταν απαγορευτικό να συμβεί με μία ακόμα έκδοση, ακόμα και την Τρίτη.

    Από τις τράπεζες την Παρασκευή μόνο η Alpha ΑΛΦΑ 0,65% 1,55 έκλεισε στο «συν», αλλά εξακολουθεί να διαπραγματεύεται κάτω από την κρίσιμη στήριξη των 0,50 ευρώ. Ισχυρά κέρδη 7,13% και ισχυρές εντολές αγορών στην Ελλάκτωρ με 1,041 εκατ. τεμάχια όγκο και κλείσιμο στο 1,472 ευρώ. Κέρδη 1,26% και 1,24% για ΔΕΗ και Coca Cola αντίστοιχα.

    Από εκεί και πέρα με υποτονική άνοδο έκλεισαν η Aegean στα 2,93 ευρώ, Βιοχάλκο στα 2,77 ευρώ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 6,23 ευρώ. Κέρδη πάνω από 1% για την ΕΥΔΑΠ, κίνηση προς τα 9,50 ευρώ για τον Μυτιληναίο.

    Από εκεί και πέρα νέες πιέσεις για την Μότορ Όιλ στα 8,80 ευρώ και πτώση 2,3%, πάνω από 2% οι απώλειες για την Jumbo ΜΠΕΛΑ 2,79% 26,50 και πάνω από 1% πτώση για τον ΟΤΕ και την Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,53% 3,76.

    Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 62 έκλεισαν με άνοδο και 43 υποχώρησαν.



    ΣΧΟΛΙΑ