• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Χαμηλές διακυμάνσεις, λόγω παραγώγων και rebalancing

    Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Χαμηλές διακυμάνσεις και εναλλαγή προσήμου για τον δείκτη στην περιοχή των 1296 μονάδων, μετά το κλείσιμο στα χαμηλά ημέρας χθες και αφού πρώτα είχε υπερβεί τις 1300 μονάδες.

    Κέρδη καταγράφηκαν χθες και στους περισσότερους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες, παρόλο που η ΕΚΤ δεν αναφέρθηκε σε πιθανές μειώσεις επιτοκίων εντός του Α΄ εξαμήνου του 2024. Κίνηση στις 1294 μονάδες για τον γενικό δείκτη , χωρίς μεγάλες συναλλαγές, οι οποίες διαμορφώνονται λίγο πάνω από τα 2 εκατ. Ευρώ.

    Διόρθωση βγαίνει σε μια σειρά από μετοχές που αναμετρήθηκαν με τα ιστορικά και πολυετή υψηλά τους, όπως η Τιτάν, Ιντρακόμ, Ιντραλότ κ.ά.

    Διακυμάνσεις και στις τράπεζες με την Άλφα στο 1,55 ΑΛΦΑ -1,85% 1,59 ελαφρώς πτωτικά την ΕΤΕ, στα 6,26 ευρώ ΕΤΕ -1,43% 7,56 οριακά κέρδη για την Eurobank στο 1,612 ευρώ ΕΥΡΩΒ 0% 2,01 και αντίδραση στα 3,23 ευρώ για την Πειραιώς ΠΕΙΡ -3,08% 3,78

    Από εκεί και πέρα συγκεκριμένοι πρωταγωνιστές δεν φαίνεται να υπάρχουν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

    Διόρθωση στη ΔΕΗ στα 11,07 ευρώ ΔΕΗ -0,88% 11,24 ελαφρύ προβάδισμα στα ΕΛΠΕ στα 7,28, πιέσεις στην Μότορ Όιλ 0,80% ΜΟΗ -0,15% 27,16 πάνω από τα 37 ευρώ οριακά ο Μυτιληναίος, έλλειψη κατεύθυνσης για τον ΟΠΑΠ, στα 15,01 ΟΠΑΠ -1,51% 15,61 αλλά και για τον ΟΤΕ ΟΤΕ -0,90% 14,28 μετά την δρομολογημένη αποχώρηση Τσαμάζ. Από τα small caps με +4,2% η Λούλης και η Medicon.

    Για σήμερα, στο εσωτερικό, αναμένουμε υψηλότερο τζίρο εν όψει εκπνοής παραγώγων και ολοκλήρωσης των μετοχικών αλλαγών στους δείκτες του ΧΑ. Στο μέτωπο των μακροοικονομικών βαρύτητα θα δοθεί στις αρχικές μετρήσεις PMI Δεκεμβρίου για υπηρεσίες και μεταποίηση σε Γαλλία, Γερμανία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ.

    Αναλυτικότερα,σήμερα λήγουν οι τριπλές σειρές στα παράγωγα, Δεκεμβρίου, δ’ τριμήνου και έτους. Μέχρι τις 15.00 αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι κινήσεις των επενδυτών στα παράγωγα καιτο ενδιαφέρον περνάει στο κλείσιμο της συνεδρίασης, όπου θα λαβουν χώρα δύο αναδιαρθρώσεις δεικτών.

    Η πρώτη στον δείκτη FTSE Russell όπου αυξάνεται η στάθμιση της HelleniQ Energy, και η δεύτερη του δείκτη STOXX καθώς εντάσσονται οι μετοχές των Optima Bank και Epsilon Net. Τη Δευτέρα μάλιστα, μπαίνουν σε ισχύ και οι αλλαγές στους δείκτες FTSE του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.

    Όσοι επενδυτές, τέλος, κρατήσουν μέχρι το πέρας των συναλλαγών μετοχές της Μότορ Όιλθα έχουν δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα ύψους 0,4 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο αποκόπτεται την ερχόμενη Δευτέρα.

    Τη Δευτέρα ξεκινάει και η διαπραγμάτευση του εταιρικού ομολόγου της Ideal.

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΤΕ: Διαγράφονται 8,2 εκατ. ίδιες μετοχές

    ΧΑ: Αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών ελληνικών εταιρικών ομολόγων

    J.P. Morgan: Πρωταγωνίστριες και το 2024 οι ελληνικές τράπεζες – Οι νεότερες αυξημένες τιμές στόχοι



    ΣΧΟΛΙΑ