• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Ασανσέρ οι «μικρές» της πληροφορικής – CCHB και Ελλάκτωρ δίνουν κέρδη στον δείκτη

    Χρηματιστήριο


    Άνοιγμα για την αγορά πιο ψηλά από χθες, στις 1.426 μονάδες και αγορές από το ξεκίνημα σε Coca Cola, Σαράντη, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίο.

    Εντολές βγαίνουν ακόμα στην Ιντρακόμ, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται και σήμερα η Q&R, παρά τη διάψευση περί εισόδου των εφοπλιστών Μπάκου και Καϋμενάκη. Με +5% η μετοχή ΚΟΥΑΛ 3,65% 1,42 αυτή την ώρα με τα σενάρια και τις φήμες να κατακλύζουν τα χρηματιστηριακά γραφεία.

    Η Eurobank Equities γράφει στο πρωινό της σχόλιο ότι οι αγορές δείχνουν διάθεση συσσώρευσης λόγω των επερχόμενων αργιών και της μικρότερης χρηματιστηριακής εβδομάδας, ενώ οι επενδυτές εξετάζουν τα τελευταία οικονομικά στοιχεία για να αξιολογήσουν τις προοπτικές της πολιτικής για τα επιτόκια.

    Από την πλευρά της, η Πειραιώς Χρηματιστηριακή αναφέρει ότι λόγω απουσίας καταλυτών θα περιμέναμε το επιλεκτικό ενδιαφέρον να συνεχιστεί.

    Η ΕΧΑΕ δημοσιεύει αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο και αναμένονται ισχυρά αποτελέσματα αλλά και σημαντικά βελτιωμένο μέρισμα.

    Η Optima Bank περιμένει καθαρά κέρδη 13,1 εκατ. ευρώ, ενώ όπως σημειώνει οι μέσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη 12,4 εκατ. ευρώ και μέρισμα 0,20 ευρώ.

    Ασανσέρ οι μετοχές των μικρών της πληροφορικής μετά το χθεσινό πάρτι: Κέρδη 0,7% για την Ίλυδα, +1,7% η Ιντερτέκ, αλλά απώλειες 1,14% για την CPI.

    Άνοιγμα με μικτές τάσεις στις τράπεζες.

    Οριακές απώλειες για την Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,23% 1,65 και την ΕΤΕ ΕΤΕ 1,85% 7,70 αμετάβλητη η Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,51% 2,02 μικρές απώλειες 0,10% για την Πειραιώς.

    Η Coca Cola ΕΕΕ 1,63% 29,94 ενισχύεται με +1,6%, στα 29,56 ευρώ οδεύοντας για κεφαλαιοποίηση 11 δισ. ευρώ.

    Με +2,16% και σήμερα η Ελλάκτωρ στην προοπτική γενναίας επιστροφής κεφαλαίου, +1,17% ο Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0,74% 38,00 στα 36,82 ευρώ.

    Θετικό το πρόσημο σήμερα για τον ΟΤΕ ΟΤΕ 0,84% 14,34 και νέα κέρδη πάνω από 1% για τον Σαράντη.

    Διαβάστε επίσης:

    Τι συζητάει η αγορά: Όλα όσα ακούγονται σε ΕΛΠΕ, Ελλάκτωρ, ΜΟΗ, ΔΕΗ, ΤΕΝΕΡΓ, ΙΝΛΟΤ και… Μουζάκη

    Buy, hold or Sell: Άμεση ανάλυση για Πειραιώς, Λάμδα, S&P 500

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Κλείνει» επίσημα η Εγνατία Οδός – Τα επόμενα βήματα για την έναρξη της παραχώρησης



    ΣΧΟΛΙΑ