• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Άνοδος για τον Γενικό Δείκτη παρά τις πιέσεις – Πρωταγωνίστρια η μετοχή της Coca Cola

    • NewsRoom


    Τρίτη συνεχή ημέρα ανόδου, με τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών να κλείνει πάνω από το όριο των 645 μονάδων, ο τζίρος όμως να παραμένει στα ρηχά, κάτι παραπάνω από 38 εκατομμύρια.

    Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε σήμερα η ανακοίνωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ περί βαθιάς ύφεσης του ελληνικού ΑΕΠ της τάξεως του 15,2% για το δεύτερο τρίμηνο, παρόλα αυτά ο Γενικός Δείκτης άντεξε στις πιέσεις, παρά και το αρνητικό κλίμα που διαμορφώνεται στην Ευρώπη.

    Η ύφεση του ΑΕΠ ήταν ελαφρώς πιο ήπια από τις αρχικές εκτιμήσεις, που έκαναν λόγο για συρρίκνωση 16% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, και δεν ξεπερνά τον σχεδιασμό της κυβέρνησης και την προσωρινή εκτίμηση της ότι η μείωση του ΑΕΠ στο σύνολο του 2020 μπορεί να συγκρατηθεί στο 8%.

    Η αγορά φαίνεται ακόμα επηρεασμένη από την ενδιαφέρον που προέκυψε από την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου, αφού οι προσφορές ξεπέρασαν τα 18 δισ. ευρώ και το ελληνικό Δημόσιο άντλησε 2,5 δισ. ευρώ.

    Στα επιχειρηματικά, θετικά ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις της αγοράς, αφού τα EBITDA του πρώτου εξαμήνου διαμορφώθηκαν στα € 457,3 εκατ. και πλέον αναθεωρείται προς τα πάνω η πρόβλεψη για το έτος στα 850-900 εκατ. ευρώ.

    Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,29% στις 646,08 μονάδες, με τον τζίρο να ανέρχεται στα 38,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 24,7 εκατ. τεμάχια.

    Από τις υψηλές μετοχές κεφαλαιοποίησης, η μετοχή της Coca Cola ήταν αυτή που ξεχώρισε, με άνοδο 3,21%, όπως και αυτή του ΟΠΑΠ (+2,58%) και του Σαράντης (+2,32%) .

    Στον αντίποδα τις ισχυρότερες πιέσεις δέχτηκε η μετοχή της Aegean η οποία έκλεισε στο -2,12, όπως και οι μετοχές των ΟΤΕ (-1,86%), Πειραιώς (-1,35%), Motor Oil (1,51%) και Ελληνικά Πετρέλαια (1,34%).

    Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, Eurobank, Jumbo, Ελλάκτωρ, Titan και Λάμδα.

    Αμετάβλητες παρέμειναν οι Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος και ΑΔΜΗΕ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ